peso argentino portada

El peso argentí prolonga la seva caiguda i segueix amb el seu sofriment després de la victòria del kirchnerista Alberto Fernández en eleccions d'Argentina. La moneda presagia una jornada de depreciacions aquest dilluns, després de tancar divendres en mínims de prop de dos mesos, molt a prop dels 60 pesos per dòlar.

El mercat espera que es mantingui la presió canviària a la qual s'ha vist sotmesa la moneda durant les últimes jornades, tot i que els experts sostenen que la moneda afronta amb garanties el resultat electoral. Així ho asseguren els experts de Monex Europe: "Hi ha controls restrictius i mecanismes per evitar un altre enfonsament com el d'agost". En aquell moment, el peso majorista es va devaluar de manera que un dòlar comprava 62 pesos, una fita històrica per a la moneda.

La divisa ha patit les vendes de ciutadans que busquen refugi en el dòlar, però no s'ha enfonsat gràcies a les vendes diàries del banc central al mercat de divises i a una política que limita les compres. Després de la desfeta de l'estiu, el govern de Macri va posar límit a les compres de particulars fins als 10.000 dòlars mensuals, però no va poder aturar la sagnia diària de reserves internacionals. Des de les eleccions, el Banc Central ha perdut 22.800 milions de dòlars.

A mñes, tres companyies de l'IBEX tenen especial interès en el resultat dels comicis a l'Argentina. És el cas de BBVA, Santander i Telefónica. Totes elles obtenen més del 5% de la seva facturació al país.

contador