ep banco sabadell archivo
BANCO SABADELL - Archivo

Banc Sabadell ha estat l'últim a sumar-se a les rebaixes del mercat hipotecari. L'entitat ja comercialitza préstecs per a la compra d'un habitatge amb un tipus d'interès per sota de la mitjana dels seus competidors. Això sí, per beneficiar-se d'aquesta oferta el client haurà de complir amb una sèrie de requisits i calcular si de veritat li compensa.

Es tracta d'una hipoteca variable, el tipus d'interès de partida de lal qual és del 2,75% TIN al primer any i d'euríbor més 1,99% els següents. No obstant això, complint amb les vinculacions que exigeix ​​el banc pot baixar a l'1,75% fix al primer any i d'euríbor més 0,99% els següents. Per aconseguir aquest tipus d'interès, es bonifica amb una rebaixa de 0,40 punts percentuals en domiciliar nòmina, pensió o cotitzacions si som autònoms i en contractar assegurança de vida, mentre que es resten 0,10 punts per contractar l'assegurança de llar i per contractar una assegurança de protecció de pagament.

Sabadell presta fins al 80% de l'import total de l'habitatge o fins al 70% si es tracta d'una segona residència. El termini és de fins a 30 anys, sempre que no se superin els 75 anys d'edat a la data de finalització de la hipoteca. Pel que fa a les comissions, no cobra la d'obertura, que serà de l'1%, amb un mínim de 750 euros, per al client que no compleixi les condicions de bonificació. El cost de l'amortització anticipada és del 0,25% als primers tres anys i del 0% posteriorment.

És realment atractiva? Doncs tot i que té un interès mínim que està lleugerament per sota de la mitjana de mercat, per aconseguir-ho cal contractar tres assegurances, "cosa que encareix molt el seu preu", ressalten des del comparador financer HelpMyCash, que assenyalen altres bancs com EVO Banc, ING o Openbank, que ofereixen un interès més baix a canvi de contractar menys productes addicionals.

En el cas d'Openbank, la seva Hipoteca Open Variable compta amb un interès des de l'1,95% al primer any i euríbor més 0,95% als següents, mentre que la seva Hipoteca Open Mixta va des de l'1,05% als primers 10 anys i euríbor més 0,49% als següents. En ambdues l'interès està rebaixat en 0,40 punts per domiciliar un ingrés mínim de 900 euros i contractar l'assegurança de llar de l'entitat. Aquest banc finança fins al 80% de la compra de l'habitatge, el 70% si es tracta d'una segona residència, dona un termini de fins a 30 anys per tornar els diners, 25 anys si és segona residència, i no cobra comissió d'obertura.

En ING, la Hipoteca Taronja Variable té un tipus d'interès d'euríbor més 0,89%, amb una quota al primer any de l'1,99%, mentre que a la Hipoteca Taronja Mixtaes d'euríbor més 0,89%, amb un tram fix als 10 primers anys de l'1,25%. Concedeix hipoteques per fins al 80% de la valor de taxació, amb un import mínim de 50.000 euros, amb un termini de fins a 40 anys en les modalitats a tipus variable i mixt i 25 anys a interès fix. Pel que fa a les comissions, no cobra cap tipus de cost en el préstec a tipus variable i mixt. Sí que té un cost del 2% per amortització anticipada, sent-ne l'1,5% a partir de l'onzè any, en el cas de l'interès fix. Sobre les despeses de constitució, el banc s'encarrega de fer-hi front. A més, exigeix ​​domiciliar la nòmina superior a 600 euros i contractar l'assegurança de llar i vida.

Tant Kutxabank com MyInvestor i Coinc ofereixen hipoteques per euríbor més 0,89%. No obstant això, mentre que el primer ofereix un 1,45% inicial, els altres dos proposen un interès de l'1,89%. KutxaBank finança fins a 25 anys i exigeix ​​uns ingressos mínims de 3.000 euros com a mínim i una assegurança de llar i pla de pensions. Les hipoteques de MyInvestor i Coinc es poden contractar sense requisits addicionals i amb un termini de fins a 30 anys. Per la seva banda, Targobank comercialitza hipoteques amb un interès de l'euríbor més 0,86%, finança fins a 25 anys i exigeix ​​contractar una assegurança de llar i vida i tenir uns ingressos almenys de 2.000 euros mensuals.

En Abanca, durant el primer any, l'interès fix és del 0,99%, un diferencial que es manté a partir del segon any. Per aconseguir aquest tipus d'interès cal domiciliar un ingrés únic de com a mínim 2.500 euros al mes, contractar les assegurances de llar i de vida de l'entitat i fer 24 compres l'any amb la seva targeta de crèdit o gastar 2.500 euros anuals. Si no es compleixen les condicions anteriors, l'interès inicial augmentarà en un punt percentual.

Liberbank concedeix hipoteques amb un tipus fix del 0,85% TAE. De la mateixa manera exigeix ​​alguna cosa a canvi. En aquest cas és domiciliar una nòmina, contractar una targeta de crèdit, una assegurança de llar i realitzar una aportació mínima. Milloren d'aquesta manera BBVA, que fins no fa gaire tenia una de les hipoteques fixes més competitives del mercat, amb un interès de l'1%, a un termini màxim de 15 anys, a canvi de contractar fins a quatre productes vinculats.

contador