1596621136 consejosreforma casa

La guerra comercial entre les entitats espanyols segueix viva. I cada vegada més. Ara el front se situa al mercat hipotecari, en el qual cada vegada més bancs volen guanyar presència. La lluita és tal que l'anomenat 'pla amic' que funciona als comptes amb nòmina salta per primera vegada als préstecs per a la compra d'un habitatge. A més, la llista de bancs que rebaixen els seus interessos no deixa de créixer.

Openbank, el banc digital de Santander, premia els clients que portin més clients regalant fins a 1.000 euros. L'oferta consisteix en enviar una invitació a un màxim de 10 amics perquè contractin alguna de les hipoteques que ofereix el banc. Per cada un es rebran 100 euros. Per la seva banda, cada convidat guanyarà 300 euros. Això sí, com sempre, caldrà complir les condicions exigides per l'entitat.

D'aquesta manera, el client d'Openbank haurà de ser-ho a data del 30 de juny de 2021, que és el dia que acaba la promoció, ser major d'edat i persona física i resident a Espanya i mantenir un compte actiu al banc almenys 12 mesos després de rebre els diners de la promoció. Mentrestant, l'amic haurà de donar-se d'alta a l'oferta amb el codi promocional que hagi rebut, contractar alguna de les hipoteques de l'entitat abans del 31 d'octubre de 2021 i ser resident a Espanya, major de 18 anys i persona física.

I què ofereixen les hipoteques d'Openbank? El banc finança fins al 80% de l'adquisició amb un termini màxim de 30 anys. L'interès de la hipoteca variable és d'euríbor més 0,95% (1,95% fix al primer any), el de la hipoteca fixa, entre l'1,30% a 15 anys i l'1,50% a 30 anys, mentre que la hipoteca mixta parteix de l'1,05% els primers 10 anys i euríbor més 0,49% després. A més, els interessos seran bonificats en 0,40 punts percentuals a canvi de domiciliar la nòmina i contractar l'assegurança de llar de l'entitat.

Però el banc digital del Santander no és l'únic que mou fitxa. durant els últims dies, ING ha rebaixat l'interès de la seva hipoteca mixta de l'1,45% a l'1,25% el tram fix els 10 primers anys. El període variable es manté en l'euríbor més 0,99%. Precisament, aquest tipus de crèdits són un producte poc comú al mercat hipotecari. I més durant els últims anys en què les entitats estan fent una aposta forta per vendre les que tenen un tipus fix, deixant de banda els seus crèdits a tipus variable per reportar-se una menor rendibilitat.

De fet, un bon nombre d'entitats han rebaixat els preus dels seus préstecs hipotecaris a tipus fix. "Hi ha bancs que ofereixen unes condicions encara millors si el client té un bon perfil, des d'interessos al voltant de l'1% (o fins i tot per sota) fins finançament de més del 80%", afirmen des del comparador financer HelpMyCash.

Noticias relacionadas

contador