ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa en la presentacion de resultados de
BANKINTER

Bankinter ha decidit anar un pas més enllà de la moratòria hipotecària establerta pel Govern per fer front a l'impacte del Covid-19 amb l'ajornament del pagament del capital en els préstecs hipotecaris de clients que no compleixin els requisits del reial decret però que es trobin dins dels supòsits de col·lectius vulnerables.

L'entitat ha explicat que amb aquesta mesura pretén facilitar la liquiditat a economies familiars en l'actual entorn generat pel coronavirus, i s'aplicarà al principi per un període de quatre mesos, però podrà prorrogar-se fins a 12 mesos en els casos necessaris.

La suspensió en el pagament del capital serà aplicable a treballadors per compte d'altri que entrin en situació d'atur, a afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), així com a professionals, autònoms o empleats de sectors l'activitat dels quals estigui paralitzada per les mesures extraordinàries, però que tot i així no compleixen els requisits aplicables a la moratòria hipotecària que va establir l'Executiu.

Els beneficiaris d'aquesta mesura de suport financer pagaran menys quota mensual de la seva hipoteca, ja que de la mensualitat es restarà la part corresponent al capital. "Això pot reduir la quantitat de manera significativa", assenyala el banc.

AVALS PER A CRÈDITS A EMPRESES

Bankinter ha comunicat també que des d'aquest mateix dimecres estan activades les línies de préstecs per a empreses amb avals recolzats per l'Estat, el primer tram del qual per import de 20.000 milions d'euros va ser aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres. "Totes les empreses clients que compleixin els requisits del decret poden demanar ja que els seus crèdits siguin coberts per aquestes garanties públiques, i es posarà en marxa el tràmit corresponent", indica.

Aquest primer tram d'avals aprovat pel Govern, que forma part d'una línia amb un import total de 100.000 milions d'euros cobrirà el 80% de nous préstecs i renovacions per a autònoms i pimes, als quals es destinarà la meitat del primer tram; i es garantirà el 70% de nous préstecs per a la resta de companyies i el 60% en les renovacions que realitzin aquestes últimes.

La mesura té caràcter retroactiu des del passat 18 de març, quan va entrar el vigor el paquet de mesures econòmiques, de manera que es garantirà la concessió de nous préstecs i totes les renovacions amb una vigència igual al termini concedit per l'entitat financera i un màxim de 5 anys.

Noticias relacionadas

contador