• El fons estrella de Cobas Asset Management obté una rendibilitat del 2,2% en l'acumulat de 2017
  • Entre sus principales posiciones figuran Aryzta, Israel Chemicals, Teekay LNG o Hyundai
parames invirtiendo a largo plazo

Cobas Asset Management reuneix avui els seus clients. La gestora de Francisco García Paramés celebra la seva primera conferència d'inversors al Palau Municipal de Congressos de Madrid. Ho fa amb tot just cinc mesos de vida, durant els quals ja acumula un patrimoni sota gestió d’1.700 milions d'euros d'un total d’11.700 inversors.

Paramés, després de 25 anys en Bestinver, va abandonar la companyia d'Acciona el 2014 i va anunciar al setembre de 2016 el seu retorn a la indústria. Encara que s'especulava amb la seva incorporació a azValor, liderada pels seus excompanys, finalment va decidir iniciar el seu propi projecte amb Cobas, que va rebre l'autorització definitiva al febrer per començar a caminar.

En aquest interval, Paramés va gestionar -amb la figura d’assessor- Cobas Selección, que s'ha convertit en el producte estrella del gestor gallec. El fons va estar els primers mesos sota el paraigua d'Inversis, fins traspassar-se definitivament a Cobas. El vehicle compta amb 708 milions d'euros sota gestió i recull l'estratègia principal de la seva inversió 'value'.

La rendibilitat acumulada a l'any del Cobas Selecció és del 2,2% el 2017, una xifra que comparada en el curt termini amb la resta de fons de la mateixa categoria o amb l'índex de referència MSCI Europe Total Return Net es queda per sota. La primera cartera publicada pel producte estrella de Paramés tenia 53 accions. Entre elles, algunes apostes tradicionals com BMW o Exor, així com un biaix cap a matèries primeres del 20% del patrimoni, mentre que Viscofan és l'únic valor de l'IBEX en la seva cartera. No obstant això, les principals posicions són Aryzta, Israel Chemicals i Teekay, valors que curiosament tenen una tendència baixista des de l'anàlisi tècnica.

El segon fons amb més volum d'actius és el Cobas Internacional, que acumula 287 milions d'euros. Per la seva banda, el Cobas Iberia compta amb un patrimoni de 37 milions, el Cobas Renta gestiona 19 milions i el Cobas Grandes Compañías, un total de 14 milions d'euros.

En total, Cobas arriba els 1.065 milions d'euros amb els seus fons d'inversió espanyols. A això cal sumar-hi els actius captats des de les seves rèpliques luxemburgueses i en mandats, de manera que la xifra total de patrimoni gestionat s'eleva fins als 1.700 milions d'euros, expliquen a 'Bolsamanía' des de la gestora. El següent pas de Cobas serà llançar les seves estratègies a través de plans de pensions per a inversors que tinguin com a meta únicament l'estalvi per a la jubilació a través d'aquest tipus de productes.

Noticias relacionadas

contador