bancos definitivo

Moratòries en les hipoteques més enllà de les aprovades pel Govern o rebaixes de les comissions. Són algunes de les mesures que els bancs estan adoptant aquests dies amb l'objectiu de fer més suportables als seus clients les conseqüències que està tenint en la seva economia la crisi derivada del coronavirus.

Un dels que ha decidit fer un pas més enllà de la moratòria hipotecària establerta pel Govern ha estat Bankinter. Ajornarà el pagament del capital en els préstecs hipotecaris d'aquells clients que no compleixin amb els requisits per sol·licitar la moratòria però es trobin dins dels supòsits de col·lectius vulnerables. En principi, la mesura s'aplicarà per un període de quatre mesos, però podrà prorrogar-se fins a 12 mesos en els casos necessaris.

En concret, serà aplicable a treballadors per compte d'altri que entrin en situació de desocupació, als afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), així com a professionals, autònoms o treballadors de sectors l'activitat dels quals estigui paralitzada per les mesures extraordinàries, però que no compleixin els requisits aplicables a la moratòria hipotecària aprovada pel Govern.

Bankia ha adoptat unes mesures similars. Estendrà la moratòria hipotecària a tots els seus clients, encara que no compleixin els requisits decretats per l'Executiu per poder sol·licitar-la. A més, flexibilitzarà les condicions del seu programa de comissions perquè els clients amb ingressos domiciliats que a conseqüència del coronavirus hagin deixat de complir els requisits per a estar eximits del pagament no hauran d'abonar-les.

BBVA, en canvi, s'ha decantat pels préstecs, i donarà facilitats per al pagament de les quotes als seus clients particulars afectats per la crisi del coronavirus. Això suposa que permetrà flexibilitzar el pagament de les quotes a través de carències de fins a un màxim de sis mesos.

D'altra banda, els inquilins de les propietats que controla CaixaBank a través de la seva filial immobiliària BuildingCenter no pagaran la quota d'abril. Per evitar el pagament, caldrà presentar documentació que acrediti la pèrdua de l'ocupació, el cessament temporal de l'activitat laboral o la disminució de la càrrega de treball, en el cas dels autònoms. Mentrestant, l'Associació Espanyola de Banca (AEB) ha anunciat que les famílies que visquin en una casa acollida al Fons Social d'Habitatge (FSV) i s'hagin vist afectades pel coronavirus podran ajornar el pagament del lloguer fins a tres mesos. Els bancs que oferiran aquesta mesura són Banc Santander, BBVA, Sabadell, Abanca, Bankinter, ING, Deutsche Bank i Banca March.

Noticias relacionadas

contador