depositos-combinados

En els últims mesos, aprofitant la inestabilitat als mercats borsaris, algunes entitats van millorar la rendibilitat dels seus dipòsits bancaris, amb la intenció d'atreure als clients que fugien del risc elevat. Però poc ha durat l'alegria. Ara, els bancs han tornat a rebaixar l'interès d'aquests productes, amb la qual cosa estalviar a Espanya a llarg termini ja no és tan rendible.

De fet, fins fa unes setmanes, el nostre país disposava de diverses entitats que oferien rendibilitats de fins a l'1,3% TAE i els tipus d'interès del qual es van convertir durant la primavera i part de l'estiu en les millors opcions a curt, mitjà i llarg termini per als estalviadors. No obstant això, el tauler de la rendibilitat ha tornat a sofrir una variació i les opcions a llarg termini espanyoles han perdut interès, com assenyalen des del comparador financer HelpMyCash.

L'entitat que tenia els dipòsits més rendibles, Banca Farmafactoring, ha reduït la rendibilitat en els terminis superiors als 12 mesos fins al 0,42% TAE i, actualment, la rendibilitat més alta que es pot obtenir és un 1,25% TAE a un any. I no és l'única els dipòsits de la qual han minvat. WiZink, on es podia obtenir fins a un 1,3% TAE, també ha reduït l'oferta dels seus dipòsits i del seu compte d'estalvi. Per exemple, el seu dipòsit estrella, el que compta amb un termini de 36 mesos, l'ha rebaixat del 1,3% TAE al 0,8% TAE, una rendibilitat que és possible igualar o fins i tot superar en terminis més curts.

Segons les últimes dades del Banc d'Espanya, al juliol, els dipòsits de les llars es van elevar amb prou feines un 0,08% en taxa intermensual, fins als 892.800 milions d'euros, i un 7,13% respecte al mateix mes de l'any passat.

RENDIBILITAT FORA D'ESPANYA

Amb aquest panorama, els estalviadors que estiguin interessats a ficar els seus diners en dipòsits amb terminis més llargs no tindran més remei que mirar fora de les fronteres per a obtenir rendibilitats atractives. L'entitat italiana Banca Sistema posseeix la millor oferta, amb un termini superior a cinc anys contractable des d'Espanya. El seu dipòsit a 10 anys renda a l'1,41% TAE i requereix una inversió inicial de 5.000 euros. Està recolzat pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) d'Itàlia, que cobreix el capital del dipòsit fins a un màxim de 100.000 euros.

Per part seva, els dipòsits de J&T Banka són interessants per als qui prefereixin terminis una mica més breus, entre tres i cinc anys. El seu millor producte és el dipòsit a cinc anys a l'1,36% TAE, que requereix una inversió inicial de 10.000 euros i compta amb el suport del FGD de la República Txeca que, de la mateixa manera que els d'Espanya i Itàlia, protegeix el capital del dipòsit fins a un màxim de 100.000 euros. Aquí també destaquen els oferts per Banca Progetto, el dipòsit de la qual a tres anys al 1,20% TAE ofereix una bona rendibilitat que pot ser nostra per una inversió inicial de 10.000 euros. De la mateixa manera que Banca Sistema, Banca Progetto també compta amb el suport del FGD d'Itàlia.

A més, aquestes dues entitats tenen ofertes atractives per als estalviadors que cerquen terminis mitjans d'entre un i dos anys. En concret, la primera disposa del seu dipòsit a un any a l'1% TAE, mentre que la segona paga un 0,91% TAE pel mateix termini.

Noticias relacionadas

contador