cuentas-bancarias-sin-comisiones

Des de fa uns quants mesos, ja són unes quantes les entitats que han anat modificant les condicions dels seus productes i endurint els requisits per poder gaudir-ne sense haver de pagar comissions. Si fa un temps la nòmina era més que suficient per deslliurar-se de pagar, ara els bancs no tenen prou amb això, i demanen una major vinculació dels clients. Entre els últims que han pujat al carro s'hi troben CaixaBank i Bankia, que poden arribar a cobrar més de 200 euros a qui no compleixi les seves condicions.

A principis de febrer, els clients de CaixaBank van rebre una notificació que els comunicava que, a partir de l'1 d'abril, els requisits per no pagar comissions per als seus comptes eren a punt de canviar. D'aquí a un mes, els usuaris que vulguin continuar gaudint d'una operativa gratuïta hauran de sumar més condicions, a més de tenir domiciliada una nòmina o pensió de més de 600 i 300 euros, respectivament.

Podran triar entre això, o comptar amb més de 20.000 euros en determinats productes com ara fons d'inversió, assegurances d'estalvi, o plans de pensions individuals, i encara cal sumar-hi la domiciliació de tres rebuts, o realitzar tres compres amb targeta casa trimestre. A més, el banc recomana fer tota l'operativa a través dels canals digitals o en caixers automàtics, ja que si s'efectuen en oficina, tindran un cost de 2 euros per operació.

Si es compleix el requisit dels ingressos mínims o la contractació de productes, però el client no domicilia els rebuts mínims o no sol realitzar compres amb targeta, hauran de fer front a una comissió de 60 euros anuals. En el cas que no es compleixi tampoc l'exigència de la nòmina o pensió, el cost augmentarà fins als 240 euros l'any.

Menor, encara que també elevada, és la comissió que cobra Bankia a l'any des del passat 23 de febrer: 168 euros. Per deslliurar-se'n, a més de tenir una nòmina domiciliada d'almenys 700 euros o una pensió o prestació per desocupació igual o superior a 400 euros, cal realitzar dues compres amb la targeta de crèdit, pagar més de 135 euros en primes d'assegurança de risc i tenir més de 30.000 euros en fons d'inversió, plans de pensions o assegurances d'estalvi.

Qui compleix aquestes exigències està exempt també d'abonar una quota anual per les targetes de crèdit i de dèbit. Entre les excepcions del pagament de comissions es troben els menors de 26 anys i els clients que tinguin contractats a l'entitat fons d'inversió, plans de pensions o assegurances d'estalvi superiors a 40.000 euros.

A la fi de 2019, BBVA i Sabadell es van sumar també a aquesta tendència. La primera passava de cobrar 60 euros anuals a 100 euros si no es domicilia una pensió de com a mínim 300 euros, més els rebuts o l'ús de la targeta. També cobra 10 euros als qui continuïn operant amb la llibreta. La segona aplica ara una comissió de 120 euros l'any si no es té un ingrés mensual mínim de 700 euros.

Noticias relacionadas

contador