ep una familia preparando la vueltacole
ISTOCK - Archivo

Compte enrere per a la tornada a l'escola. L'esforç econòmic de les famílies és més que evident durant aquest mes de setembre i moltes d'elles opten per pagar a terminis les despeses mitjançant les targetes revolving, fer-ho és un "greu" error segons adverteix reclamador.es.

El 2021 és d'aquests anys en què segueix costant fer front al pagament de llibres, motxilles, roba, estoigs... La Covid-19 i la crisi sanitària segueix estant present, com a conseqüència d'això molts treballadors segueixen en ERTO i, per si això fos poc, la llum i la gasolina s'han encarit.

Això fa que moltes famílies vulguin pagar la volta a l'escola dels seus fills a terminis, però segons assegura reclamador.es, "fer-ho mitjançant les conegudes targetes revolving pot suposar que les famílies mai acabin de pagar aquests articles escolars, ja que el sistema d'aquest tipus de crèdits es converteix en un bucle de deute del qual es torna gairebé impossible sortir, llevat que es recorri a advocats per reclamar al banc emissor de la targeta revolving".

La comercialització d'aquest tipus de targetes es produeix a les grans superfícies comercials, lloc al qual acudeixen les famílies a adquirir tot el necessari per a aquest començament de curs dels seus fills.

Des de la plataforma faciliten el nom de diverses d'elles "les més usades a Espanya es troba la targeta revolving Carrefour Pass o Alcampo Oney".

QUÈ ES POT FER SI JA SE N'HA CONTRACTAT UNA?

Almudena Velázquez, directora legal de reclamador.es aconsella a aquelles persones que ja han adquirit una targeta revolving "deixar d'usar la targeta i, si s'ha d'utilitzar, no realitzar pagaments mensuals que superin el límit fixat al contracte de crèdit".

No obstant això, si la situació és la de ja un bucle de gran deute "serà fonamental que es contacti amb advocats professionals, ja que malgrat que aquest deute pugui ser eliminat, els bancs són reticents a fer-ho sense pledejar. I això, fins i tot existint nombroses sentències que estableixen que els elevats interessos aplicats a les targetes de crèdit revolving s'han de considerar com a usura", assenyala Almudena.

La directora legal de reclamador.es assegura que "si les famílies no volen que el cost de setembre amb la volta a l'escola duri molts mesos, la recomanació és no fer servir per abonar aquestes despeses les targetes de crèdit en modalitat revolving, els elevats interessos de les quals també suposaran una pedra més en les economies familiars i, si no se'n coneixien riscos i ja estan ficats en l'espiral de deute, cal contactar amb advocats experts, que els ajudaran a posar fi a aquest bucle i recuperar els seus diners".

Noticias relacionadas

contador