tarjeta revolving credito dinero prestamo

El nombre de consumidors que posseeixen una targeta revolving no és gens menyspreable i el pitjor és que alguns d'ells ni ho saben i la utilitzen per als seus comprar com si tinguessin una targeta de crèdit convencional. El problema és que sense adonar-se'n arriba un dia en què tenen a les seves esquenes un deute a la qual no poden fer front. Com descobrir de quin es disposa? I si aquella targeta que van oferir al supermercat tenia lletra petita?

En els dos casos, totes les compres o disposicions d'efectiu que es realitzen amb elles queden ajornades automàticament, però la principal diferència és el seu funcionament.

Les targetes de crèdit permeten agrupar totes les compres del període de facturació que l'usuari tingui establert i pagar-les íntegrament en la data de càrrec escollida, és a dir, el dia fixat en el contracte signat amb l'entitat financera, normalment a final de mes. No obstant això, amb la targeta revolving el pagament es realitza a terminis, en quotes fixes mensuals que s'estipulen en el contracte.

Però compte, perquè en aquest cas porta a aparellats uns elevats interessos que, fins i tot, el Tribunal Suprem ha considerat com usura quan superen la mitjana dels interessos de la targeta de crèdit, aproximadament, quan supera el 20%. Això pot comportar els temuts problemes econòmics que genera la tinença d'una d'aquestes targetes. "Un crèdit al consum que en una majoria dels casos ha acabat en un deute difícil de solucionar, ja que l'import pagat inclou interessos usuraris i comissions molt elevades", assenyalen els experts de reclamador.

Com expliquen, a aquests elevats interessos i comissions cal sumar que els crèdits de les targetes revolving es renoven quan arriba el següent termini de pagament, ja que en ser una quota fixa mensual, si la despesa amb la targeta revolving supera aquesta quota, aquesta quantitat s'acumula. D'aquesta manera, malgrat que el consumidor paga tots els mesos la mateixa quota, el deute augmenta mes a mes, de manera que a més temps de possessió d'aquesta targeta, major deute es genera. A les targetes de crèdit que es tenen en ment, les que sempre s'han fet servir, el consumidor paga el dia estipulat la despesa que ha realitzat, així com els interessos que se li pogués aplicar, però no s'acumula a un altre mes.

Noticias relacionadas

contador