• Les dades corresponen a un estudi realitzat per Fintonic
ep los millenials ponenproblemaayudarsus familiares
ISTOCK

Els mil·lennistes no són estalviadors. Tot i que el 83% assegura conèixer l'estat de les seves finances personals, el 66% estalvia menys del 25% del seu salari. Es tracta de joves amb un salari mitjà de 1.354 euros, un 19% per sota de la mitjana. Així es desprèn de l'estudi "L'economia dels mil·lennistes" realitzat per Fintonic.

Segons els responsables de l'anàlisi, el nivell dels enquestats està lluny del percentatge recomanat pels experts financers, que aconsellen destinar el 25% dels ingressos a l'estalvi. A més, els mil·lennistes no són optimistes i afirmen que un de cada quatre no podria viure més de tres mesos sense cap tipus d'ingressos.

El nivell dels enquestats està lluny del percentatge recomanat pels experts financers

El mateix estudi assenyala que la capacitat financera dels joves espanyols té prou marge de millora. "El perfil de crèdit dels mil·lennistes no és molt alt perquè en molts casos encara s'estan incorporant al mercat laboral i en altres viuen certa precarietat. No obstant això, podrien tenir un marge de millora amb un major control de la seva economia, procurant mantenir un saldo net positiu, un bon historial de crèdit", recomana Lupina Iturriaga, directora general de Fintonic.

HIPOTEQUES I CRÈDITS

El pagament d'hipoteques i crèdits al consum és una de les partides que més minva l'economia dels mil·lennistes. En aquest sentit, la meitat dels entrevistats afirma que dedica menys del 20% del seu pressupost a préstecs, un de cada quatre reconeix que aquest percentatge supera el 40%. En aquest sentit, els experts de Fintonic recomanen "destinar menys d'un 30% a crèdits, amb la finalitat que no es produeixi un sobre endeutament".

El 58% dels enquestats confessa que no coneix quines són les condicions que li correspon a l'hora de demanar un préstec

Així mateix, crida l'atenció que el 58% dels enquestats confessa que no coneix quines són les condicions que li correspon a l'hora de demanar un préstec. "Això ens porta a pensar que els més joves es contracten en ocasions productes financers gairebé a cegues i, per tant, amb uns requisits que no s'ajusten a les circumstàncies personals del sol·licitant", assegura Lupina Iturriaga.

PÒLISSES I COMISSIONS BANCÀRIES

Les assegurances també formen part de les despeses dels joves. Gairebé dos de cada tres entrevistats declaren que destinen més de 300 euros a l'any al pagament de diferents pòlisses. I destaca que gairebé la meitat (el 45%) desconeix si la seva assegurança té un preu competitiu i un de cada quatre no podria determinar quin és la seva data de venciment. Aquest és un factor determinant de cara a cancel·lar una pòlissa amb dos mesos d'antelació, tal com exigeixen la majoria dels contractes.

D'altra banda, el 83% dels participants en aquest estudi assegura que té constància del que suposen les comissions que paga al seu banc: el 51% estima que l'import és de 30 euros, un 21% entre 30 i 59 euros i al voltant d'un 10% més de 60 euros.

contador