ep archivo - sede de bbva en madrid edificio la vela
BBVA - Archivo

Moviment en els productes de BBVA. L'entitat ha decidit esborrar del mapa el seu Programa Adéu Comissions i a partir del proper 15 de juny els clients que vulguin esquivar les comissions hauran de complir una sèrie de requisits. El cost de no fer-ho pot suposar un desemborsament de fins a 160 euros l'any.

  • 10,99€
  • 4,57%

"La situació econòmica després de la crisi sanitària, així com l'evolució dels mercats financers, ens porten a realitzar un ajust de condicions". És el missatge que els clients de BBVA estan rebent aquests dies. I el primer canvi que notaran és que el banc actualitzarà el nom dels comptes. A més, elimina la comissió d'administració.

No obstant això, la comissió de manteniment del compte passarà a tenir una liquidació trimestral i tindrà, en funció de si es compleixen o no els requisits, tres tipus de tarifa: gratuïta o 15 euros o 40 euros cada tres mesos. Aquells que posseeixin productes financers per un import igual o superior als 25.000 euros o siguin titulars de més de 4.000 accions BBVA poden respirar tranquils, ja que no hauran de complir res més per no pagar pel seu compte.

També es lliuraran de les comissions als clients que tinguin domiciliada una nòmina o ingressos periòdics mensuals de més de 800 euros o una pensió o prestació per desocupació superior a 300 euros. A això cal sumar la domiciliació de cinc rebuts en quatre mesos o fer 7 compres amb targeta de crèdit. A més, caldrà tenir contractat un préstec, hipoteca, assegurança o fons o plans per un import igual o superior a 5.00 euros o tenir una targeta de crèdit activa i gastar 200 euros en quatre mesos.

Els clients que no compleixin amb aquesta última part però sí amb les altres dues condicions pagaran al trimestre 15 euros, mentre que els que no compleixin amb cap requisits tindran una comissió de 40 euros cada tres mesos. BBVA revisarà mensualment el compliment de requisits en el compte.

RETIRADES D'EFECTIU I TARGETES

Des de començament d'any, BBVA cobra una comissió de 2 euros per retirades d'efectiu en finestreta per un import inferior o igual a 2.000 euros. En aquest cas, l'import serà fix i es carregarà en el compte des del qual es realitzi la disposició, mentre que no cobrarà res en el cas que el client tregui més de 2.000 euros.

D'altra banda, a l'hora de fer ús de la targeta, l'import de les operacions contactless sense PIN augmenta de 20 euros a 50 euros. Es tracta d'una mesura que ja es va implantar al poc temps de començar la pandèmia de la Covid-19 amb la intenció de disminuir el contacte amb els terminals de pagament i així respectar, en major mesura, les indicacions sanitàries d'evitar el contacte amb superfícies.

A més, BBVA estableix en els contractes de la targeta prepagament o de dèbit un límit màxim mensual de 10.000 euros per als cobraments de premis d'apostes i jocs.

Noticias relacionadas

contador