ep varias personas esperan para entrar a una oficina del banco santander durante el inicio de la
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Al vaixell almirall del Banc Santander li queda escassament un mes de vida. A partir del 5 de novembre, els comptes 123 desapareixeran unificant-se en un sol producte que l'entitat anomena Santander One. Des d'aquest dia, els clients hauran de complir uns nous requisits per no pagar comissions. A més, s'implantarà un servei de subscripció amb el qual, a canvi de pagar una determinada quantitat mensual, es podrà accedir a més serveis i beneficis extra.

  • 4,75€
  • -0,66%

Una de les característiques del nou compte serà la d'haver d'acatar major vinculació amb el banc. Els clients que compleixin amb aquestes noves condicions se salvaran de pagar comissions pels serveis més bàsics i essencials. A més d'exigir tenir domiciliada una nòmina o pensió i tres rebuts, caldrà disposar d'algun producte de finançament, estalvi o protecció com ara un préstec, hipoteca o rènting, un pla de pensions o fons d'inversió per un valor mínim de 5.000 euros, o un assegurances amb primes a partir de 10 euros.

Així, els clients que no compleixin amb aquests requisits hauran de fer front a unes comissions de 20 euros mensuals o 240 euros a l'any. Per contra, aquells que compleixin únicament amb alguna de les condicions, pagaran la meitat: 10 euros al mes o 120 euros anuals.

Però això no és l'única novetat que té preparada el banc. Santander One també comptarà amb un servei de subscripció dirigit als clients vinculats i pel qual els particulars que vulguin accedir-hi hauran de pagar 3 euros mensuals. Entre els serveis extra s'hi troba el pla Santander One Atenció VIP, el client disposa d'atenció personalitzada les 24 hores del dia durant els set dies de la setmana.

Per part seva, el pla Santander One Viatges permet retirar diners sense límit a qualsevol caixer del món a través de la futura Targeta One Dèbit. No cobrarà comissions en les compres efectuades en una altra divisa. Amb el pla Santander One Pagaments es podrà ingressar xecs nacionals en euros sense límit a qualsevol oficina i les transferències nacionals immediates i les transferències internacionals seran il·limitades i gratuïtes. Finalment, el pla Santander Seguretat Digital dóna la possibilitat als abonats de custodiar a l'entitat les seves claus i documents importants així com obtenir accés a un servei de protecció familiar disponible les 24 hores del dia.

Cal tenir en compte que no tots els comptes del banc es veuran afectats, ja que el Compte Smart, Mini i de Pagament Bàsica seguiran com fins ara. Sí que desapareixen el Compte 1 2 3 particulars, Dia a Dia o Zero.

NOU MODEL DE LA BANCA?

El canvi que està a punt d'implantar Santander suposa un nou model bancari que sorgeix després de la digitalització de l'entitat. Aquesta aposta s'assembla als serveis de subscripció de plataformes de streaming al més pur estil de Netflix o HBO, assenyalen des del comparador financer HelpMyCash, que creuen que Santander planeja competir cara a cara amb algunes entitats fintech, les quals es caracteritzen precisament per oferir comptes gratuïts i, a més, packs amb diferents serveis mitjançant una tarifa fixa que es cobra mes a mes.

Però, valdria la pena subscriure's a aquests plans quan a la banca online es poden obtenir alguns d'aquests serveis de manera gratuïta? "A priori, sembla una cosa atractiva i fins i tot acceptable, però cal plantejar-se si és necessari pagar per alguns d'aquests paquets de serveis si en una altra entitat els serveis són gratis. El model de subscripció a l'estil streaming respon a una clara aposta per captar clients joves o mantenir els ja existents, però és necessari qüestionar-se, abans d'accedir a aquests serveis, si podem trobar aquesta oferta de manera gratuïta a una altra banda", expliquen.

Noticias relacionadas

contador