zelenski guerra

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha obert la porta a negociar amb Rússia les seves condicions principals per aturar la invasió: el reconeixement de Crimea, Donetsk i Lugansk com a territoris sota la sobirania de la Federació Russa. "Podem discutir això i trobar un compromís sobre com hi viurà la gent", ha explicat durant una entrevista en vídeo publicada per la cadena nord-americana ABCNews.

Sobre l'exigència russa que Ucraïna es declari un estat neutral i modifiqui la seva Constitució per no integrar-se en l'OTAN ni en cap altra, Zelenski ha comentat que "pel que fa a l'OTAN, vaig perdre interès en aquest tema després d'adonar-nos que l'OTAN no està a punt per acceptar Ucraïna. L'aliança tem de les coses contradictòries i la confrontació amb la Federació Russa".

Durant l'entrevista, el president ucraïnès ha comentat que "podem discutir els temes relacionats amb les regions temporalment ocupades i les repúbliques que no són reconegudes per ningú excepte Rússia, i trobar un consens sobre el futur d'aquestes regions. El més important per a mi és com viuran en aquestes regions les persones que vulguin ser part d'Ucraïna. El tema és molt més complicat que només reconèixer-los per haver rebut un ultimàtum”.

Noticias relacionadas

contador