ep una plataforma de gas y petroleo frente a la costa de libia en el mediterraneo central en la zona
Antonio Sempere - Europa Press

Rússia va amenaçar, aquest dilluns, a tallar el subministrament del gas natural a Europa a través del gasoducte Nord Stream 1 en resposta a les sancions imposades per la invasió d'Ucraïna, una mesura que podria augmentar l'agitació als mercats energètics i fer pujar encara més els preus.

Rússia té dret a prendre mesures que "reflecteixin" les sancions imposades a l'economia russa, va declarar el viceprimer ministre Alexander Novak, que també està a càrrec dels assumptes energètics.

Novak va indicar en un discurs televisat que, tot i això, no s'ha pres encara cap decisió sobre el gasoducte, que funciona "a plena capacitat".

Pel que fa al possible embargament de petroli rus que analitzen Washington i els seus aliats, Novak va subratllar que aquesta mesura tindria "conseqüències catastròfiques per al mercat mundial", disparant el barril de cru fins als 300 dòlars o més.

Novak va avisar que Europa trigaria més d'un any a reemplaçar el volum de petroli que rep de Rússia.

"Els polítics europeus han d'advertir honestament els seus ciutadans i consumidors del que poden esperar", va afegir Novak. "Si volen rebutjar el subministrament energètic de Rússia, endavant. Estem preparats per fer-ho. Sabem on podem redirigir els volums", va indicar.

Noticias relacionadas

contador