brexit-londres-et-bruxelles-d-accord-sur-la-necessite-d-un-nouvel-elan

Londres tracta de refredar l'optimisme del mercat en l'enèsima setmana crucial del Brexit. El govern del Regne Unit ha assenyalat que l'abrupta sortida de dues dels arquitectes de Brexit de Downing Street no li farà retrocedir mentre les negociacions amb la Unió Europea (UE).

La dimissió de Dominic Cummings, assessor en cap de Boris Johnson i activista clau del Brexit i del director de comunicacions de Johnson i aliat de Cummings, Lee Cain, va insuflar esperança en els inversors i ha donat oxigen a la lliura que puja aquest dilluns fins als voltants dels 1,32 dòlars.

Funcionaris de tots dos costats van dir el diumenge que els propers dies seran clau, mentre que cadascun intenta superar els obstacles i arribar a un acord comercial, que el Ministre de Relacions Exteriors irlandès Simon Coveney anomena "setmana de mudança".

Encara que és un sentiment familiar en el vaivé del Brexit, la urgència creix a mesura que s'acosta la sortida de Gran Bretanya del mercat únic de la UE el 31 de desembre. Com que totes dues parts necessiten temps per ratificar i implementar l'acord, necessiten poder tancar-lo setmanes abans. Sense això, milions de consumidors s'enfrontaran a la devolució de quotes i aranzels.

En tornar a Brussel·les per a una altra setmana de converses, el principal negociador del Regne Unit, David Frost, va dir que "no canviarà" la seva posició en les converses amb el seu homòleg de la UE.

Frost va advertir que els intents d'arribar a un acord "podrien no tenir èxit", i va dir que les empreses han d'estar llestes per al canvi el 31 de desembre, tant si s'arriba a un acord com si no. Tot i això, va assenyalar que hi ha hagut "certs progressos en una direcció positiva aquests darrers dies".

Noticias relacionadas

contador