pfizer vacuna coronavirus portada

El primer lot setmanal de 350.000 dosis de la vacuna contra la COVID-19 que Espanya tenia previst rebre aquest dilluns per continuar amb la campanya d'immunització s'ha posposat a aquest dimarts per un retard de la farmacèutica Pfizer, que atribueix al procés de càrrega i enviament des de la seva fàbrica a Bèlgica.

La companyia ha comunicat al Ministeri de Sanitat que es posposa de dilluns a dimarts el lliurament a Espanya de la remesa de vacunes compromeses per un "retard dels enviaments" des de la seva fàbrica de Puurs (Bèlgica) a vuit països europeus, inclòs Espanya, "a causa d'un problema en el procés de càrrega i enviament".

La farmacèutica ha aclarit que "la situació ja està resolta", malgrat "la pròxima entrega de vacunes es retardarà unes hores i arribarà a Espanya el dimarts 29 de desembre per la continuació de la vacunació en tot el territori nacional".

Les 9.750 primeres vacunes de Pfizer / BioNTech van arribar dissabte a Espanya des de Bèlgica en dos contenidors, les mateixes que s'han enviat a cada Estat membre de la Unió Europea (UE) per a aquesta "primera entrega simbòlica", segons ha explicat aquest diumenge el director general de Pfizer Espanya, Sergio Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador