theresa may media scrum
Downing Street

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha contactat amb alts càrrecs del seu govern per temptejar la possibilitat de celebrar un segon referèndum sobre el Brexit en cas que no aconsegueixi que el Parlament tiri endavant l'acord que està actualment sobre la taula per treure el país de la Unió Europea, segons fonts citades pel diari The Daily Telegraph.

May encara aspira que els diputats ratifiquin l'acord de retirada sense cap altra votació pública, però les converses amb el Partit Laborista, de qui depèn ara el vistiplau definitiu, no s'han traduït per ara en avenços concrets.

Per aquest motiu, segons el Telegraph, May ha parlat ja amb ministres i altres alts càrrecs sobre la possibilitat de celebrar un segon referèndum en el qual la ciutadania es pronunciï sobre la possibilitat de sortir de la UE, amb o sense acord, o sobre l'opció que el Regne Unit segueixi formant part del bloc comunitari.

La consulta de 2016 es va saldar amb un 52 per cent dels vots a favor de Brexit i, almenys en públic, la primera ministra sempre ha negat que es plantegi un nou referèndum. May s'ha limitat a dir que, si el Parlament no surt d'aquest punt mort, plantejarà noves opcions encara per decidir.

Noticias relacionadas

contador