reino unido bandera portada

La taxa d'atur britànica es va mantenir al 3,8% durant els tres mesos fins al maig i el nombre de persones ocupades va augmentar al màxim des de mitjans del 2021, cosa que suggereix que la reducció del cost de la vida encara no ha afectat el mercat laboral, segons les xifres oficials.

Els economistes enquestats per Reuters esperaven que la taxa de desocupació pugés fins al 3,9% des del 3,8% de la lectura anterior.

Les dades de dimarts han mostrat un augment de 296.000 persones amb ocupació, l'increment més gran des dels tres mesos fins a l'agost de l'any passat.

El descens de 144.000 persones considerades inactives -que no tenen feina ni la busquen- va ser la caiguda més gran des de la qual es va produir poc abans que la pandèmia de coronavirus afectés la Gran Bretanya.

El creixement dels salaris ordinaris va augmentar lleugerament fins al 4,3%. Però el creixement de la remuneració total, incloent-hi les primes, es va reduir del 6,8% al 6,2%.

Molts empresaris han recorregut al pagament de primes per atraure o retenir el personal enmig de l'escassetat de treballadors.

"El mercat de treball ja no és restrictiu, cosa que alleuja la pressió sobre el Comitè de Política Monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) perquè acceleri el seu cicle de pujades de tipus", comenten els experts de Pantheon Macroeconomics . "L'oferta de mà d'obra comença a repuntar, ara que l'impacte advers de la pandèmia sobre la participació nacional i sobre la immigració està desapareixent", afegeixen.

Així mateix, aquests economistes comenten que l'augment de la població activa del 0,8% en tres mesos al maig va ser el més gran des del gener del 1984 i molt per sobre del seu augment mitjà del 0,2% en la dècada del 2010. "Això va significar que la taxa d'atur es va mantenir sense canvis al 3,8%, i està en camí de superar la previsió de l'MPC per al segon trimestre, el 3,6%, continguda a l'Informe de Política Monetària del maig”.

Noticias relacionadas

contador