reinounido portada 2

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va registrar el primer trimestre de l'any un creixement del 0,8%, en línia amb les xifres avançades i complint les previsions, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadístiques britànica (ONS).

La despesa de les llars va ser el principal motor del creixement entre el gener i el març, amb un augment intertrimestral del 0,6% i assegurant que el creixement del PIB fos més ràpid que en la majoria de les altres economies avançades al primer trimestre.

No obstant això, la inversió empresarial real va caure un 0,6% intertrimestral i va estar un 9,1% per sota del nivell del quart trimestre del 2019, encara que la caiguda al primer trimestre va estar relacionada amb problemes de la cadena de subministrament al sector del transport.

La formació bruta de capital fix va augmentar un 3,8%, a causa d'un repunt de la inversió pública i una recuperació contínua de la inversió en habitatges del sector privat.

"L'economia es va continuar recuperant a un ritme accelerat al primer trimestre, tot i que encara ens estem preparant per a una gran caiguda del PIB al segon trimestre", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador