ep varias cajas con la vacuna contra el covid-19
Eduardo Parra - Europa Press

El govern australià ha decidit no comprar la vacuna d'una sola dosi contra el coronavirus de Johnson & Johnson (J&J). El ministre de Sanitat, Greg Hunt, ha dit aquest dimarts que aquesta vacuna és similar al producte d'AstraZeneca, en el sentit dels problemes de salut que aquesta última ha generat en persones vacunades.

Austràlia havia planejat confiar en el producte d'AstraZeneca, amb l'objectiu de subministrar almenys una dosi de la vacuna a tots els adults entre una població de 26 milions de persones per a l'octubre. Però el Govern va anunciar la setmana passada que la vacuna de Pfizer és ara l'opció preferida per als menors de 50 anys a causa d'un possible risc per a la salut d'AstraZeneca.

Austràlia ha duplicat la seva comanda a Pfizer fins a 40 milions de dosis. Fins dilluns, Austràlia havia adquirit 3,7 milions de dosis de les vacunes de Pfizer i AstraZeneca i n'havia injectat 1,2 milions de dosis.

La decisió d'Austràlia s'ha conegut aquesta matinada, abans que l'FDA (Food and Drug Administration) nord-americana hagi comunicat que recomana suspendre l'ús de la vacuna de Johnson & Johnson a causa dels problemes de coagulació mentre estudia sis casos de trombes en dones.

Noticias relacionadas

contador