putincbadvierte1

Vladimir Putin, el president de Rússia, ha justificat aquesta matinada "una operació militar" contra Ucraïna sota l'excusa d'una petició d'ajuda per part de les repúbliques autoproclamades de Donetsk i Lugansk. "Les repúbliques populars de Donbàs es van dirigir a Rússia amb una sol·licitud d'ajuda. En aquest sentit, vaig decidir dur a terme una operació militar especial. El seu objectiu és protegir les persones que han estat objecte d'abusos, genocidi per part del règim de Kíev durant vuit anys".

Putin ha afegit que l'objectiu de Rússia és "la desmilitarització i la desnazificació d'Ucraïna, així com per portar davant de la justícia els que van cometre nombrosos crims sagnants contra civils, incloent-hi ciutadans de la Federació Russa".

"Qualsevol responsabilitat per un possible vessament de sang recaurà completament en la consciència del règim ucraïnès", ha afegit Putin. A més, ha recordat que Rússia és una de les potències nuclears més poderoses del planeta, de manera que "cap potencial agressor hauria de tenir dubtes que serà derrotat del tot".

Finalment, ha advertit que "qualsevol que intenti aturar-nos, ha de saber que Rússia està preparada per a qualsevol desenllaç i tindrà conseqüències que no s'han vist mai a la història".

Noticias relacionadas

contador