ep archivo   puma y laliga presentan adrenalina el balon de los derbis y el clasico
PUMA/LALIGA - Archivo

Els drets audiovisuals de LaLiga ja tenen amos. Movistar i Dazn se'ls han adjudicat per a les properes cinc temporades per 4.950 milions d'euros per a la seva explotació a Espanya i Andorra. D'aquesta manera, els dos operadors es repartiran cinc partits per jornada, tenint la marca de Telefónica l'opció a tres jornades completes.

  • 4,15€
  • 0,14%

Així, Movistar s'assegura que les jornades incloguin partits del Reial Madrid C.F., F.C. Barcelona i l'Atlètic de Madrid en què s'enfrontin els sis primers classificats de la temporada anterior; "i contra el València C.F., l'Athletic Club de Bilbao o el Real Betis Balompié, si aquests no estiguessin dins dels referits primers classificats", segons ha publicat l'empresa.

La companyia ha confirmat que pagarà 520 milions d'euros per cada temporada, xifra que suposa un estalvi del 7% respecte al contracte actual, per la qual cosa Dazn assumirà els 470 milions d'euros restants per any.

Si bé és cert que l'adjudicació és per cinc temporades, les dues darreres queden supeditades que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) aixequi o modifiqui la resolució que limita a Telefónica la durada màxima dels contractes d'adquisició de drets esportius.

Tot i l'anunci, encara queden per adjudicar-se els lots corresponents al partit en obert, que actualment ostenta Gol (canal de TDT propietat de Mediapro) i els del canal horeca (bars i restaurants), a més dels de LaLiga SmartBank.

La patronal futbolística ha adjudicat els drets audiovisuals per cinc temporades i no per tres, com fins ara, buscant una major estabilitat a mitjà termini i crear més certesa entre els adjudicataris per invertir en el contingut, equiparant-se a altres lligues europees.

Amb la venda dels lots a Movistar i Dazn, LaLiga ha aconseguit mantenir els ingressos audiovisuals en un context en què la major part de competicions han tocat sostre i els estan reduint durant els últims cicles.

La patronal no ha revelat la resta d'ofertes, però sí que ha confirmat que n'ha rebut un nombre elevat, "mostrat així l'interès que els principals operadors nacionals i internacionals tenen en LaLiga gràcies al seu gran producte audiovisual, la seva estabilitat econòmica, acords estratègics recents, etc.”, segons el comunicat.

El model de distribució ha canviat, tenint en compte un operador OTT com és Dazn dins d'un nou mercat audiovisual i digital, que provoca, en paraules de la representació dels clubs, “una millor distribució del contingut i facilita així un accés més gran a l'emoció del futbol per part dels aficionats”. Alhora, se senten satisfets de continuar la seva relació contractual amb Telefónica com a 'partner' d'una important part dels seus drets.

Noticias relacionadas

contador