joan cruyff

Ha mort l’exfutbolista Johan Cruyff a l’edat de 68 anys. L’exfutbolista del FC Barcelona patia càncer de pulmó i sempre es va caracteritzar per ser fumador.

«Johan Cruyff (68) ha mort el dia 24 de març de 2016 a Barcelona envoltat de la seva família després d'una dura lluita contra el càncer. Us demanem amb gran tristesa que es respecti la privadesa de la família durant el temps de dol», diu la pàgina web de la llegenda del futbol, així com el seu compte de Twitter.

LI VAN DIAGNOSTICAR UN CÀNCER DE PULMÓ L’OCTURBRE PASSAT

A la llegenda del futbol li van diagnosticar un endocarcinoma al pulmó el 21 d'octubre passat, tumor del qual va ser tractat a l'Hospital Clínic de Barcelona pel mateix equip mèdic que va tractar el rei Joan Carles el 2010 d'un tumor benigne al pulmó.

El 1991, Cruyff ja va ser intervingut a cor obert després de patir una insuficiència coronària en fase aguda, segons recull El Mundo. Després d'aquesta operació, va deixar de fumar i fins i tot va protagonitzar una famosa campanya publicitària en contra del tabac, amb el lema: «A la vida he tingut dos grans vicis: fumar i jugar a futbol. El futbol m'ho ha donat tot, a la vida i, en canvi, fumar gairebé m'ho pren tot». A partir d’aleshores, també va substituir el cigar pel Chupa Chups per pal·liar els nervis durant els partits.

TRAJECTÒRIA DEL MÍTIC PARE DEL «DREAM TEAM»

Cruyff va ser jugador del Barcelona entre el 1973 i el 1978 –184 partits i 51 gols– i entrenador de l'històric «Dream Team» blaugrana (1988-1996), que el 1992 va guanyar la primera Copa d'Europa del club blaugrana.

L'holandès havia abandonat tota activitat esportiva des que va deixar la banqueta del Camp Nou el 1996. El seu pas com a seleccionador de Catalunya, del 2009 al 2012, va quedar com la seva última activitat en aquest sentit.

LES PRIMERES CONDOLENCES NO TRIGUEN A ARRIBAR

La Federació Holandesa de Futbol (KNVB) ha expressat la seva «immensa tristesa» després de conèixer la defunció del seu exjugador Johan Cruyff, i ha dit que «no hi ha paraules suficients» per descriure els sentiments del futbol holandès pel jugador més important de la seva història.

El FC Barcelona ja ha mostrat les seves condolences a través del seu compte personal de Twitter: «Sempre t’estimarem, Johan. Descansa en pau», ha escrit el club. També ha expressat el seu «condol més sentit» a la família de l’exjugador.

contador