ep jjoo- tokyo 2020 disenaantorcha basadala florcerezocon recuerd
TOKYO 2020

Els Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín, que començaran el proper 4 de febrer, no comptaran amb una gran quantitat de públic a les grades, segons Reuters. Així ho ha confirmat el Comitè Olímpic Internacional (COI) aquest dilluns, després de la "greu i complexa" situació provocada per la propagació de la variant de Covid-19 òmicron. La decisió de l'organisme converteix aquesta edició en la segona olimpíada consecutiva que es disputa sense aficionats, després de l'edició de Tòquio de l'estiu passat.

"Atesa la situació actual de la pandèmia de la Covid-19, per garantir la seguretat de tots els participants i espectadors, s'ha decidit que les entrades ja no es venguin, sinó que formin part d'un programa adaptat que convidarà grups d'espectadors a estar presents al lloc durant els Jocs", ha publicat el COI en un comunicat. Aquests grups, la majoria espectadors locals, hauran de passar estrictes mesures de prevenció de Covid-19 abans, durant i després d'assistir als esdeveniments olímpics, segons el comitè.

La mesura era esperada, a causa de la negativa dels organitzadors dels Jocs Olímpics de Pequín a vendre entrades als espectadors internacionals, i després d'indicar que tampoc no les havien posat a la venda per als residents xinesos.

En virtut de les normes adoptades pels organitzadors de Pequín per intentar complir l'objectiu de Covid zero, els Jocs Olímpics d'Hivern s'han organitzat en un format de circuit tancat, aïllat de la resta del país. Els visitants xinesos del circuit s'enfrontaran a mesures intensives que incloïen quarantenes perllongades.

Els organitzadors de Pequín i del COI havien expressat la confiança en les mesures de protecció. Tot i això, la nova variant, altament transmissible, ha obligat a canviar els plans.

La visió dels estadis buits envoltant els atletes d'elit ha estat familiar durant gran part de la pandèmia, sobretot als Jocs Olímpics d'Estiu de Tòquio, que van tenir lloc el juliol de 2021. La decisió de Tòquio, però, va arribar després de la venda de desenes de milers d'entrades, cosa que va provocar alguns disturbis en ser anul·lades.

Noticias relacionadas

contador