ep jjoo- tokyo 2020 disenaantorcha basadala florcerezocon recuerd
TOKYO 2020

La Xina ha reaccionat aquest dimarts a l'anunci del boicot per part de funcionaris dels EUA als Jocs Olímpics de Pequín. Segons un portaveu del Govern, la mesura “podria perjudicar el diàleg i la cooperació en àrees importants”, i ha demanat que “la política es mantingui al marge dels esports”, segons ha publicat Reuters.

La resposta xinesa ha arribat unes setmanes després de les converses mantingudes pels líders Joe Biden i Xi Jinping, que pretenien alleujar les tenses relacions entre les seves nacions.

Aquesta setmana, la Casa Blanca ha anunciat que els funcionaris del govern nord-americà se sumarien al boicot als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 a Pequín a causa de les “atrocitats” de la Xina en matèria de drets humans. Segons el mateix missatge, això no ha descartat la participació dels atletes nord-americans, que són “lliures de viatjar-hi”, segons Reuter’.

El Govern xinès s'ha oposat al boicot i ha anunciat que prendrà “decidides contramesures”, segons ha declarat el portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers, Zhao Lijian.

Segons Lijian, el “complot” dels EUA d'intentar pertorbar els Jocs Olímpics és una mesura “condemnada al fracàs” que podria suposar “una pèrdua d'autoritat moral i credibilitat”. El portaveu, així mateix, ha demanat als Estats Units que “la política es mantingui al marge dels esports”, i ha afirmat que el boicot està “en contra dels principis olímpics”.

Noticias relacionadas

contador