ep archivo   un camion reposta en una gasolinera
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Amb els preus dels carburants en rècords històrics, estalviar en el proveïment és vital. A aquest efecte, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) publica els resultats d'un estudi de preus de benzina i dièsel de més de 10.000 estacions de servei.

L'estudi revela que BonÀrea és la cadena més barata a gasoil A i gasolina 95, amb supermercats i estacions de servei a Catalunya i zones limítrofes d'Aragó. El segueixen les cadena de benzineres automàtiques Plenoil, GM Oil (lligada als cash GM) i Campsa Express, la variant baix cost de Campsa. Petroprix iguala les anteriors, però només en dièsel.

Per l'altre extrem i pel cas del gasoil, les més cares són Repsol, BP, Petronor, Petrocat i Valcarce. Els seus preus són almenys un 8% més onerosos de mitjana que les més barates, xifra que suposa un sobrecost de fins a 0,18 euros/litre. També Petrocat i Valcarce són les més cares per a benzina 95, amb una diferència que suposa fins a 0,20 euros/litre.

Algunes províncies com Terol i Lleida, tenen més del 40% de benzineres que permeten proveir estalviant almenys 5 cèntims respecte a la mitjana. També amb un percentatge apreciable de benzineres barates, al voltant d'una de cada quatre, hi ha algunes províncies orientals d'Andalusia (Còrdova, Almeria, Granada i Jaén), mediterrànies (Múrcia, València, Tarragona) i de la vall de l'Ebre (Saragossa, La Rioja i Navarra), així com Conca.

Per contra, a Astúries, Orense, Guipúscoa i Balears menys del 10% de les estacions es poden considerar barates.

Noticias relacionadas

contador