ep el nuevo ministro de asuntos exteriores union europea y cooperacion jose manuel albares
A. Pérez Meca - Europa Press

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony J. Blinken, ha rebut aquest dimarts el ministre d'Unió Europea i Cooperació d'Espanya, José Manuel Albares, a Washington DC. Segons un comunicat publicat per la Secretaria d'Estat nord-americana i signat pel portaveu Ned Price, els representants han reiterat que "qualsevol nova agressió russa contra Ucraïna tindrà com a resultat una resposta severa".

La reunió entre el secretari d'Estat i el ministre ha servit per parlar de la “importància de coordinar accions de suport a la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna”. Els dos han aprofitat la seva entrevista per "reafirmar el seu compromís d'enfortir la cooperació entre Espanya i els Estats Units per abordar desafiaments comuns, com la promoció de la democràcia i els drets humans a Llatinoamèrica, l'enfortiment de la seguretat transatlàntica i molts altres assumptes globals", segons el comunicat.

La visita a Washington del ministre Albares, de dos dies de durada, servirà per posar en relleu que Espanya i els Estats Units són dos estrets aliats les relacions dels quals, que es fonamenten en uns principis i valors compartits, s'han anat ampliant i enfortint al llarg de els anys i són especialment intenses en matèria economicocomercial, així com en seguretat i defensa.

Aquest dimecres mantindrà diverses trobades amb els màxims responsables de l'Administració Biden, incloent-hi, a més de Blinken, la presidenta del Congrés dels Estats Units, Nancy Pelosi, així com amb el president de l'US Spain Council, Joaquín Castro.

Durant la segona jornada de la seva visita, està previst que el ministre es reuneixi amb líders hispans, pronunciarà una conferència en un acte organitzat pel 'think tank' Center for Strategic and International Studies (CSIS) al qual seguirà una trobada amb el president de la Comissió d'Exteriors de la Cambra de Representants, el congressista Gregory Meeks.

El ministre viatja acompanyat de la secretària d'Estat d'Afers Exteriors i Globals, Ángeles Moreno Bau, i del secretari d'Estat per a Iberoamèrica i el Carib i l'Espanyol al Món, Juan Fernández Trigo, que mantindran, al seu torn, trobades amb els seus respectius homòlegs nord-americans.

Noticias relacionadas

contador