putincbadvierte1

L'OTAN i Rússia celebren una trobada aquest dimecres. Els membres de l'aliança militar més poderosa del món i alts funcionaris russos es reuneixen a Brussel·les per discutir maneres de prevenir un nou conflicte per Ucraïna després de diverses converses entre Washington i Moscou.

"No crec que puguem esperar que aquestes reunions resolguin tots els problemes", però "esperem que puguem acordar un camí a seguir, que puguem acordar una sèrie de reunions, que puguem acordar un procés", ha reconegut el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, durant una roda de premsa.

Durant mesos, Kíev va advertir els aliats dels EUA i Europa que desenes de milers de soldats russos s'estaven concentrant al llarg de la frontera oriental.

Des del 2002, Ucraïna ha buscat ingressar a l'OTAN, on la clàusula de l'article 5 del grup estableix que un atac a un país membre es considera un atac a tots ells. Rússia ha descrit l'expansió de l'OTAN cap a l'est com a línia vermella que representa una amenaça per a la seguretat de Moscou.

Al mes passat, el president nord-americà Joe Biden va parlar dues vegades amb el president rus Vladimir Putin al mig de la important acumulació militar a la frontera amb Ucraïna. Durant la primera trucada el 7 de desembre, Biden es va negar a acceptar les línies vermelles de Putin sobre Ucraïna. Durant l'última trucada del 30 de desembre, Biden va reiterar la seva preocupació i va renovar les amenaces que la seva administració "respondria amb decisió" juntament amb aliats i socis si Rússia segueix envaint Ucraïna.

Noticias relacionadas

contador