ep la ministra de defensa margarita robles en una visita a afganistan en 2018
MINISTERIO DE DEFENSA - Archivo

Espanya ha acabat l'operació d'evacuació a l'Afganistan amb dos vols que han traslladat 81 espanyols que encara romanien al país, entre personal de l'ambaixada i militars de l'Exèrcit de Terra i de l'Exèrcit de l'Aire, quatre militars portuguesos i 85 col·laboradors afganesos d'Espanya, Portugal i de l'OTAN.

La seva arribada a Espanya en un vol d'Air Europa està prevista per a la tarda d'aquest divendres. En aquest vol vindrà el personal dependent de l'ambaixada, el personal militar no de vol i la resta de cooperants afganesos, segons informa la Cadena Ser.

En total, Espanya ha evacuat 1.900 cooperants afganesos i familiars, d'Espanya i d'altres països com els Estats Units o Portugal, de la Unió Europea, de l'ONU, de l'OTAN, i el personal de l'ambaixada espanyola a Kabul.

El Govern, a l'igual que la resta de països que estaven participant en la major evacuació de població civil de la història, ha decidit posar punt i final a la missió després dels atemptats d'ahir a prop de l'aeroport de Kabul, que s'han cobrat la vida de 95 persones, entre ells 13 militars nord-americans; i han deixat fins al moment uns 150 ferits.

El president dels EUA, Joe Biden, va prometre aquest dijous completar l'evacuació dels nord-americans i els seus aliats de l'Afganistan fins al 31 d'agost. A més, es va dirigir als responsables de l'atemptat dient: "No perdonarem. No oblidarem. Us perseguirem i us farem pagar". "Defensaré els nostres interessos i el nostre poble amb totes les mesures al meu abast", va afirmar.

Noticias relacionadas

contador