ep atentado barcelona
EUROPA PRESS

La Guàrdia Civil ha detingut a Vinaròs (Castelló) un home de 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya per la seva relació amb el terrorisme gihadista, vinculat presumptament amb els atemptats d'agost a Barcelona i Cambrils.

Fonts de la lluita antiterrorista han informat de la detenció del presumpte terrorista, que els investigadors relacionen amb els atemptats de Barcelona del 17 d'agost a La Rambla de Barcelona i de la matinada següent a Cambrils (Tarragona) que van causar la mort de 16 persones i van ferir-ne més de 130.

A més, el Ministeri d'Interior i el seu titular, Juan Antonio Zoido, ho han comunicat a través del seu compte de Twitter.

El detingut, 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya, mantenia una estreta relació amb diversos dels terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment, amb Abdelbaki Es Satty, dinamitzador de la cèl·lula terrorista.

La Guàrdia Civil investiga la participació del detingut en l'entramat de la cèl·lula terrorista al suport prestat per a l'adquisició de les substàncies que van permetre la fabricació de més de 100 kg de l'explosiu TATP.

Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, diversos membres de la cèl·lula van comptar amb el suport del detingut, que, almenys, va facilitar la seva documentació personal amb la qual es van realitzar compres de peròxid d'hidrogen, una substància fonamental per a la confecció de l'explosiu TATP. A més, va posar a disposició dels terroristes mitjans de locomoció amb què es va realitzar part del transport d'aquestes substàncies explosives.

Vuit dels terroristes que formaven el grup van morir, 6 abatuts per les forces de seguretat i dos en l'explosió d'un xalet a Alcanar (Tarragona), el 16 d'agost, la nit anterior a l'atac de la Rambla; quatre terroristes han estat detinguts fins ara, dels quals dos van ingressar a la presó i altres dos van ser posats en llibertat.

Des del 26 de juny del 2015, data en què el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut 201 terroristes gihadistes en operacions realitzades a Espanya i a l'exterior ja un total de 246 des de principis de 2015.

Noticias relacionadas

contador