ep archivo   recurso de pharmamar
PHARMAMAR - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres que el seu soci, Immedica Pharma AB (Immedica), ha rebut l'aprovació de comercialització de Zepzelca (lurbinectedina) per part de Ministeri de Salut i Prevenció de la Unió dels Emirats Àrabs (UEA) per al tractament de pacients adults amb càncer de pulmó microcític metastàtic amb progressió de la malaltia després de la quimioteràpia amb platí.

  • 27,56€
  • 3,92%

L'aprovació de lurbinectedina per part de Ministeri de Salut i Prevenció de Emirats Àrabs Units es basa en els resultats de l'assaig clínic obert, multicèntric i d'un sol braç realitzat en 105 adults amb càncer de pulmó microcític recurrent. Les dades, que van aparèixer a The Lancet Oncology, al número de maig de 2020, van mostrar que, en càncer de pulmó microcític recurrent, la monoteràpia amb lurbinectedina va tenir una taxa de resposta del 35% i una mitjana de durada de la resposta de 5,3 mesos, segons les avaluacions dels investigadors. L'aprovació de l'FDA es va basar en les mateixes dades.

Aquesta aprovació permetrà a Immedica comercialitzar lurbinectedina a Unió dels Emirats Àrabs en els pròxims mesos.

PharmaMar manté una aliança estratègica amb Immedica. Les dues companyies estan compromeses a portar teràpies innovadores a pacients de tot el món.

"Aquesta és la segona autorització de lurbinectedina per part d'una agència reguladora, cosa que proporcionarà als pacients de càncer de pulmó microcític recurrent una nova opció de tractament a la Unió dels Emirats Àrabs", va afirmar Luis Mora, director general de les Unitats de Negoci d'Oncologia i Virologia de PharmaMar.

Anders Edvell, director general d'Immedica Pharma, va dir: "El càncer de pulmó microcític és una malaltia amb opcions de tractament limitades. L'aprovació de lurbinectedina a la Unió dels Emirats Àrabs representa una important opció de tractament per als pacients el càncer de pulmó microcític metastàtic dels quals ha progressat després de la quimioteràpia tradicional, com la que es basa en el platí".

Noticias relacionadas

contador