ep archivo   sede de vodafone en madrid a 15 de septiembre de 2021 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Zegona Communications ha comprat el 100% de Vodafone España per 5.000 milions d'euros, segons ha confirmat l'empresa aquest dimarts en un comunicat. La transacció valora el negoci espanyol de l'operadora britànica un múltiple de 3,9 vegades l'EBITDAaL (benefici brut d'explotació que inclou també les pèrdues especials).

  • 4,13€
  • -0,12%
  • 0,73£
  • 4,72%

Zegona finançarà l'adquisició mitjançant una combinació de nou deute, finançament del mateix Vodafone i una nova ampliació de capital. Zegona ha subscrit un finançament de deute de 4.200 milions dʻeuros i una línia de crèdit renovable de 500 milions dʻeuros.

En aquest sentit, Vodafone proporcionarà fins a 900 milions d'euros de finançament per fer l'operació i també un acord de llicència de marca que permetrà a Zegona utilitzar la marca Vodafone a Espanya durant un màxim de 10 anys després de la finalització.

A més, Vodafone i Zegona celebraran altres acords transitoris i a llarg termini per a serveis que inclouen IoT, itinerància mòbil i serveis d'operador.

Eamonn O'Hare, president i conseller delegat de Zegona, ha comentat que "estem molt entusiasmats amb l'oportunitat de tornar al mercat espanyol de telecomunicacions. Aquesta adquisició financerament atractiva marca el nostre tercer acord a Espanya després d'exitoses reestructuracions en Telecable i Euskaltel. Amb la nostra estratègia clarament definida i la nostra trajectòria comprovada, confiem que podem crear un valor significatiu per als accionistes”.

NOMENAMENT DE JOSÉ MIGUEL GARCÍA

Segons Zegona, la transacció representa una “oportunitat d'oferir valor significatiu per als accionistes de Zegona”. En aquest sentit, ha anunciat el nomenament de José Miguel García, exCEO de Jazztel i Euskaltel, com a conseller delegat, per "injectar una gestió altament experimentada" al mercat espanyol de les telecomunicacions.

L'objectiu és "transformar el negoci per oferir un servei excepcional als clients i rendibilitats atractives per als inversors", fet que implica "millorar-ne l'eficiència, reduint-ne la complexitat i impulsant-ne la productivitat", a més d'"estabilitzar els ingressos amb noves iniciatives comercials".

Noticias relacionadas

contador