Marissa Mayer Yahoo

Yahoo puja després de publicar resultats, i els analistes eleven les seves valoracions per a la companyia. Per exemple, Oppenheimer li ha elevat el preu objectiu de 40 a 49 dòlars; Barclays n'ha augmentat la valoració de 35 a 38 dòlars; RBC Capital li ha elevat el preu objectiu de 33 a 38 dòlars, i Nomura n'ha augmentat la valoració de 34 a 39 dòlars.

Análisis Técnico

A més, segons MarketWatch, Boenning & Scattergood li ha augmentat el preu objectiu de 39 a 47 dòlars, mentre que Susquehanna n'ha millorat la valoració de 40 a 44 dòlars.

L'empresa ha publicat que el seu benefici per acció ajustat (BPA) corresponent al primer trimestre va ser de 8 centaus i que els seus ingressos bruts van ser de 1.090 milions de dòlars. Aquestes xifres superen lleugerament el BPA de 7 centaus i els ingressos de 1.080 milions de dòlars anticipats pels analistes.

Ara bé, l'atenció del mercat se centra en la venda del seu negoci d'Internet. Yahoo ha comentat que «treballa amb el comitè i els seus assessors financers per col·laborar amb les parts interessades, tant estratègiques com financeres». Segons ha comentat el director financer, Ken Goldman, la companyia continuarà «centrada en els processos d'alternatives estratègiques com a màxima prioritat».

Excloent-ne els costos d'adquisició de trànsit, els ingressos de Yahoo corresponents al primer trimestre van ser de 859 milions de dòlars. El consens de mercat esperava una xifra de 846 milions de dòlars. Les accions de la companyia incrementen els guanys en aquests moments: pugen un 1,8% després de caure un 0,5% durant la sessió regular. La consellera delegada, Marissa Mayer, ha comentat que continuen centrats a «augmentar l'eficiència, retallar els costos i millorar el creixement a llarg termini».

YAHOO, UN GEGANT CADA VEGADA AMB MÉS PROBLEMES QUE HA ANAT A MENYS

No és nou que Yahoo és un gegant que ha anat a menys i que cada vegada té més problemes per evolucionar i aconseguir tirar endavant. La companyia ha hagut de prendre la decisió d'oferir a un grup d'importants companyies i fons d'inversió la possibilitat de presentar ofertes sobre el negoci principal de la companyia, valorat en 10.000 milions de dòlars. Les últimes estimacions diuen que el preu final de venda oscil·larà entre els 4.000 i els 8.000 milions de dòlars.

QUI ÉS EL GRAN FAVORIT?

Encara que van ser molts els que, després de conèixer-se l'anunci de Yahoo, van assegurar estar-hi interessats, no tants han estat capaços de presentar una oferta pel negoci principal de la companyia. Entre aquests, hi ha Verizon, la companyia nord-americana de telecomunicacions, que es perfila com la gran favorita. Yahoo és la cirereta perfecta per al pastís que va començar a construir amb la compra d’AOL.

contador