ep wen ou responsable de xiaomi para europa occidental
XIAOMI - Archivo

El responsable de Xiaomi per a Europa occidental, Wen Ou, s'ha mostrat "molt optimista" amb les seves previsions de vendes a Espanya per al 2020, i espera que sigui el mercat europeu on obtindran els millors resultats enguany, malgrat la crisi de la Covid-19, que ha admès que tindrà un "cert efecte" en els seus comptes del segon trimestre, tant al país com al conjunt del 'Vell Continent' per les mesures de confinament.

En una entrevista concedida a Europa Press, Wen Ou ha assegurat que Espanya és un mercat "prioritari" per a Xiaomi des del punt de vista comercial i d'estratègia de negoci, però ha afegit que a més té "un significat molt important des del punt de vista emocional", ja que va ser el primer país d'Europa occidental on la companyia va llançar oficialment el seu productes.

"Des que vam arribar aquí, al novembre de 2017, hem anat observant molt bons resultats al segment dels 'telèfons intel·ligents', així com en uns altres, com els 'wearables' o els patinets elèctrics, per exemple. Per tant, com a mercat prioritari, Espanya és el mercat europeu en el qual estimem que obtindrem els millors resultats", ha remarcat.

En aquest sentit, ha apuntat que al primer trimestre de 2020, segons les dades de Canalys, Xiaomi ha experimentat un "notable creixement" als principals mercats estrangers, sent l'única gran marca de 'telèfons intel·ligents' del mercat de telèfons intel·ligents a registrar un creixement durant el primer trimestre a Europa occidental (+79% interanual).

Així, ha incidit que són "molt destacables" els resultats a Espanya, on ha aconseguit una quota de mercat del 28% i un creixement interanual del 46%, que els ha col·locat "en la primera posició" al primer trimestre de 2020. "Per a nosaltres, posicionar-nos al número u a Espanya respecte a volum d'enviaments de 'telèfons intel·ligents' només dos anys i mig després de la nostra arribada, és un enorme motiu d'orgull", ha assegurat.

IMPACTE DE LA PANDÈMIA

D'altra banda, ha assenyalat que la pandèmia del coronavirus ha fet necessari actuar "amb promptitud i de manera adequada" i s'ha mostrat orgullós de poder afirmar que "la flexibilitat, resiliència i competitivitat" del model de negoci han estat claus per a la recuperació de Xiaomi.

A més, ha afegit que el seu ampli abast global els ha permès replantejar ràpidament les seves estratègies (per exemple, impulsant encara més els canals 'online') i desplegar recursos a diferents mercats com a resposta a la situació.

En aquest context, han treballat "proactivament" amb els seus socis de la cadena de subministrament, per ajudar-los a augmentar les capacitats de producció i com a conseqüència, la seva fabricació a la Xina s'ha reprès i la demanda 'telèfons intel·ligents' i altres dispositius d'electrònica de consum, com les televisions, s'estan recuperant ràpidament, "de tal manera que ja es troben gairebé als nivells d'abans de la pandèmia".

Respecte als mercats de fora de la Xina, com és el cas d'Europa occidental i Espanya, Wen Ou ha assenyalat que espera que els diferents nivells de mesures de confinament tinguin "un cert efecte" sobre els resultats del segon trimestre de 2020.

No obstant això, ha apuntat que, a partir de la tercera setmana de maig, el nombre setmanal d'activacions de 'telèfons intel·ligents' al mercat europeu ha tornat a més del 90% del nivell setmanal mitjà que mostrava al gener d'enguany.

"Per tot això, esperem que la vida torni a poc a poc a la normalitat i puguem continuar implementant la nostra estratègia 5G+AIoT i impulsar el creixement del nostre negoci als diferents mercats on operem, entre els quals Europa occidental i, més concretament, Espanya són prioritaris per a nosaltres", ha incidit.

AMPLIAR CATÀLEG I PRESÈNCIA A ESPANYA

D'altra banda, el responsable de Xiaomi a Europa Occidental ha remarcat que els plans de l'empresa a Espanya se centren en continuar portant productes "innovadors, amb un disseny cuidat i a preus honestos i assequibles" a totes les persones, per la qual cosa continuen ampliant i renovant constantment el seu catàleg, així com reforçant la seva presència als punts de venda.

En aquest sentit, ha afirmat que estan oberts a explorar el mercat i a forjar més col·laboracions amb 'partners' per continuar ampliant la seva xarxa de distribució, amb l'objectiu de "consolidar la posició de lideratge" aconseguida a Espanya i continuar creixent.

En l'actualitat, Xiaomi compta amb 51 Mi Stores a més de 20 províncies, i aposta per la presència a canals tant 'online' com 'offline' dels seus principals socis (Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo, Alcampo, AliExpress Plaza, Amazon, Carrefour, El Corte Inglés, Eroski, Fnac, MediaMarkt, PcComponentes, Phone House i Worten), així com a la seva pròpia web de comerç electrònic.

Respecte a les seves categories de producte, ha indicat que en el marc de la seva estratègia dual 5G+AIoT, continuaran impulsant la família de 'telèfons intel·ligents', amb un especial focus en el 5G, i els dispositius intel·ligents connectats del seu ecosistema, amb especial atenció a la línia de 'wearables', mobilitat i 'smarthome', amb les 'smartTVs' com a centre de control de la llar connectada.

Preguntat per si espera que creixi la competència al mercat per una possible caiguda de la demanda a causa de la crisi, Wen Ou ha assenyalat que a la companyia entenen que la competència "és necessària", al mateix temps que ha admès que és difícil preveure amb certesa quina serà la reacció dels consumidors, tant de productes com de serveis, a mitjà i llarg termini.

"Els competidors hem d'aprendre els uns dels altres, millorar junts i aconseguir portar al mercat les tecnologies més innovadores per al gaudi del consumidor, en les circumstàncies que sigui", ha incidit el directiu, qui ha afirmat que la gran fortalesa de Xiaomi "ha estat i sempre serà saber escoltar el nostre consumidor".

Respecte al desenvolupament del 5G, ha destacat la companyia porta fent esforços en aquesta àrea "des de fa temps", desenvolupant associacions estratègiques de 5G amb operadors clau arreu del món i promovent plenament el desenvolupament dels dispositius compatibles amb aquesta tecnologia, que Xiaomi ofereix a Europa des de febrer de 2019.

A més, ha destacat que durant els pròxims cinc anys, l'empresa destinarà 50.000 milions de iuans (6.325 milions d'euros) per al desenvolupament de la seva estratègia 5G+ AIoT i que al 2020 preveu llançar més de deu 'telèfons intel·ligents' amb tecnologia 5G.

En aquest sentit, ha apuntat que, segons el seu últim informe financer, la taxa de penetració de telèfons intel·ligents 5G de Xiaomi a la Xina va ser del 25,9%, superant la mitjana del sector. "Això reflecteix la nostra actual posició de lideratge en la indústria del 5G, i esperem que aviat puguem veure xifres com aquestes a d'altres mercats, malgrat la crisi", ha remarcat.

Noticias relacionadas

contador