wirecard stand

Wirecard ha anunciat aquest dijous que està preparant la sol·licitud per iniciar el procés d'insolvència a causa del sobreendeutament provocat per l'escàndol comptable. Després de conèixer-se aquesta notícia, les accions de la companyia alemanya de serveis de pagament van ser suspeses de cotització quan registraven una caiguda del 12,66%. Al tancament, després de recuperar la negociació, s'han desplomat un 71%, fins a 3,53 euros.

El consell d'administració ha pres aquesta decisió tres dies després que l'auditor reconegués que és molt possible que "no existeixin" els 1.900 milions d'euros que no troben. "El consell de Wirecard ha decidit presentar una sol·licitud per obrir el procediment d'insolvència per a Wirecard AG davant el tribunal competent del districte de Munic a causa de la seva insolvència imminent i sobreendeutament", ha informat la companyia en un comunicat.

Davant aquesta situació, la companyia va decidir retirar els seus comptes preliminars de l'exercici de 2019, ajornar la presentació dels seus resultats provisionals del primer trimestre de 2020 i cancel·lar les seves previsions d'Ebitda i ingressos per a enguany. I, com no podria ser d'una altra manera, la companyia ha encadenat forts enfonsaments borsaris sessió rere sessió.

Aquest greu engany comptable va provocar que els bancs creditors suspenguessin temporalment una línia de crèdit de 1.750 milions. en considerar que Wirecard havia falsificat el seu balanç de 2019. Per tant, deixaven totalment al descobert a la firma alemanya, que no ha tingut més opció que declarar-se en fallida.

Aquest terratrèmol també va obligar a la dimissió del conseller delegat Markus Braun, que havia negat durant mesos qualsevol tipus d'irregularitat. Braun va abandonar el seu càrrec divendres passat i aquest dilluns va ser arrestat per frau comptable. Només un dia després va ser posat en llibertat sota fiança de 5 milions i l'obligació de personar-se setmanalment a les dependències policials.

L'escollit per substituir-lo com a conseller delegat interí va ser James Freis, que va estar negociant fins a últim hora per intentar evitar que els bancs creditors retiressin els préstecs que ascendien a més de 2.000 milions d'euros. Una missió molt complicada que li ha estat impossible de complir.

Noticias relacionadas

contador