wells fargo

El banc nord-americà Wells Fargo ha reduït el seu benefici net durant el segon trimestre d'aquest any fins als 5.200 milions de dòlars. La xifra suposa un descens de l’11,9% respecte als 5.900 milions que va guanyar durant el mateix període de 2017, segons ha informat la mateixa entitat aquest divendres.

  • 59,91$
  • -0,03%

Pel que fa al benefici per acció, la xifra es va situar als 0,98 dòlars per acció, també per sota dels 1,98 dòlars que va obtenir entre abril i juny de l'any passat. Durant el primer trimestre d'aquest any, tal com recorda la companyia, el benefici net es va situar als 5.100 milions de dòlars i el benefici per acció, als 0,96 dòlars, xifra que suposa un lleuger increment durant el segon trimestre en ambdues magnituds.

Quant als ingressos trimestrals nets per interessos, les xifres han experimentat un augment de l'1%, fins als 12.541 milions de dòlars impulsats per una alça del 5% dels préstecs, fins als 10.912 milions de dòlars i d'un 11% dels títols de deute, fins als 3.594 milions de dòlars, tal com recull Europa Press.

El consens d'analistes recollit per FactSet esperava uns millors resultats del banc nord-americà. Estimava un benefici per acció d’1,12 dòlars i un lleuger descens dels ingressos fins als 21.677 milions. Pel que fa al benefici net, el consens estimava que se situaria als 5.470 milions.

Les accions de la companyia de Wall Street aquest divendres es deixen a prop d'un 3% al mercat nord-americà.

INGRESSOS AL MARGE D'INTERESSOS

D'altra banda, els ingressos al marge d'interessos han caigut un 8% durant el segon trimestre, fins als 9.012 milions de dòlars, per la caiguda del 33% en els ingressos per hipoteques, fins als 770 milions de dòlars.

D'aquesta manera, durant els sis primers mesos de l'exercici, Wells Fargo va obtenir un benefici net atribuït de 9.525 milions de dòlars, xifra que implica un retrocés de l’11% respecte als 10.683 milions de dòlars que va registrar un any abans, segons ha informat el banc i recull l'agència de notícies.

Entre gener i juny, els ingressos de l'entitat per interessos van ascendir als 24.779 milions de dòlars, una xifra pràcticament invariable a la d'un any abans, quan va registrar 24.795 milions de dòlars. En canvi, els ingressos al marge d'interessos de Wells Fargo van caure un 5%, fins als 18.708 milions de dòlars.

El president executiu de Wells Fargo, Tim Sloan, ha defensat que durant el segon trimestre s'ha continuat transformant el banc "en una companyia millor i més forta" pels seus "clients, treballadors i accionistes". Per la seva banda, John Shrewsberry, director financer, ha assegurat que l'entitat està en el camí per complir les seves expectatives de reducció de despeses, segons recull Wells Fargo en nota de premsa.

MILLORA DEL DIVIDEND

Així mateix, el banc nord-americà ha informat que ha registrat fins a 619 milions de pèrdues operatives "relacionades principalment amb despeses de no litigi per assumptes prèviament divulgats".

Mentrestant, Wells Fargo ha recordat que, en el marc del seu Pla de Capital per 2018, espera incrementar el seu dividend durant el tercer trimestre d'aquest any fins als 0,43 dòlars per acció, des dels 0,39 dòlars en els quals se situa actualment. A més, el pla inclou fins a 24.500 milions per recomprar accions ordinàries entre aquest tercer trimestre i el segon de l'any que ve.

Noticias relacionadas

contador