New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Wall Street cotitza pla en els seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,01%, S&P 500 +0,02% i Nasdaq +0,08%). El mercat reacciona tímidament després de la publicació dels resultats del segon trimestre dels seus tres grans bancs: JP Morgan, Citi i Wells Fargo.

  • 37.775,38
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són JP Morgan (+0,55%), Cisco Systems (+0,23%) i Coca-Cola Company (+0,22%). El primer a publicar resultats ha estat precisament el banc, que s'ha desmarcat amb un benefici net de 8.300 milions de dòlars durant el segon trimestre, un 18% més, que l'ha situat per sobre de les previsions que estimaven en 7.709 milions.

Per la seva banda, Wells Fargo ha registrat uns guanys de 5.200 milions de dòlars durant el segon trimestre, un 12% menys que durant el mateix període de l'any anterior. L'entitat també ha reduït el seu benefici per acció entre abril i juny d'aquest any respecte fa un any.

JP Morgan ha anunciat un benefici net de 8.300 milions, un 18% més

En matèria de dades 'macro', està previst que aquest divendres es publiqui l'índex de preus d'importació, a més de l'índex del sentiment del consumidor.

D'altra banda, en política monetària, s'espera que la Reserva Federal (Fed) publiqui el seu últim informe sobre política monetària davant el Congrés.

Mentrestant, els inversors segueixen a prop l'última etapa de la gira de Donald Trump per Europa. Aquest divendres, s'espera que el president nord-americà participi en una conferència de premsa amb la Primera Ministra del Regne Unit, Theresa May, a més de reunir-se amb la reina Isabel II a Windsor.

ÀSIA I EUROPA ES VESTEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza mixt per tancar la setmana en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,26%, CAC 40 +0,43%, DAX 30 +0,32%, FTSE 100 +0,42% i PSI 20 -0,01%).

En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX va camí de tancar la setmana en números vermells, després d'intentar rebotar (sense èxit) durant els primers instants de la sessió. La guerra comercial i Donald Trump, en la seva gira per Europa, segueixen generant incertesa a les places europees.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,37% respecte al dòlar, fins als 1,1627.

Les borses asiàtiques han estès els seus guanys aquest divendres davant d'una nova jornada d'alleujament de les tensions comercials. Els analistes han advertit, a més, d’un to "més conciliador" per part de la Xina en la seva disputa amb els EUA. Japó ha liderat els guanys amb l'índex Nikkei 225 pujant un 1,58% estenent així els seus guanys de la sessió de dijous.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng va pujar un 0,5% i els béns i serveis de consum van contribuir als guanys. Per la seva banda, el compost de Xangai va tancar amb una caiguda del 0,12% i el de Shenzhen, amb una pujada del 0,61%. A Corea del Sud, el Kospi ha tancat amb una pujada del 0,93%. D'altra banda, a Austràlia l'S&P/ASX 200 ha tancat amb lleus pèrdues del 0,07%. Finalment, l'índex MSCI per a accions d'Àsia i el Pacífic, excloent-ne el Japó, ha tancat amb un repunt del 0,6%.

contador