• La companyia també abonarà una paga extra a tots els seus treballadors, l'import de la qual variarà en funció de l'antiguitat a l'empresa
Walmart mexico

La cadena nord-americana de grans magatzems Walmart, la major empresa de distribució minorista del món i la plantilla de la qual ascendeix a 2,3 milions de treballadors, ha anunciat una pujada del salari mínim a l'empresa fins als 11 dòlars per hora, des dels 10 euros l’hora actuals, així com el pagament d'un bonus de fins a 1.000 dòlars (830 euros) i altres beneficis per als seus empleats com a conseqüència de la reforma fiscal impulsada per Donald Trump.

  • 60,16$
  • -0,08%

D'aquesta manera, Walmart ha decidit incrementar a partir de febrer de 2018 el salari inicial a la companyia fins als 11 dòlars per hora. La mesura beneficiarà a tots els empleats per hores de l'empresa als EUA, incloent-hi els de les botigues Sam's Clubs, logística, comerç electrònic i Home Office. La cadena de supermercats dóna feina a 2,2 milions de persones a tot el món, de les quals 1,5 milions són als Estats Units

La companyia també abonarà una paga extra a tots els seus treballadors l'import de la qual variarà en funció de l'antiguitat a l'empresa, arribant a un màxim de 1.000 dòlars en el cas dels empleats amb almenys 20 anys d'antiguitat. Així mateix, Walmart ampliarà la seva política de baixes per maternitat i paternitat, que en el cas dels empleats per hores a temps complet podrà arribar a 10 setmanes pagades, mentre els treballadors assalariats podran beneficiar-se també d'una baixa paternal de sis setmanes.

Amb anterioritat a aquests canvis, el sou d'entrada per als treballadors de Walmart era de 9 dòlars per hora fins que completaven la seva formació, després del qual la retribució passava a ser de 10 dòlars per hora. Així mateix, els treballadors en nòmina de Walmart només tenien dret a vuit setmanes de baixa maternal i dos de baixa paternal, segons assenyala la cadena CNBC.

"Estem a les primeres fases de l'anàlisi de les oportunitats que ens brinda la reforma fiscal a l'hora d'invertir en els nostres clients i empleats, així com en l'enfortiment del nostre negoci, cosa que hauria de repercutir en benefici dels nostres accionistes", va indicar Doug McMillon, president i conseller delegat de Walmart.

"La reforma fiscal ens ofereix l'oportunitat de ser més competitius globalment i accelerar els nostres plans als EUA", va afegir. Com a resultat de les mesures anunciades, Walmart espera assumir un impacte de 300 milions de dòlars (249 milions d'euros) per l'increment salarial, cosa prevista ja al següent exercici fiscal, mentre que el pagament del bonus compromès implicarà un impacte de 400 milions de dòlars (332 milions d'euros) a l'exercici fiscal en curs, que conclou el pròxim 31 de gener.

Noticias relacionadas

contador