• La Xina va seguir liderant la tendència positiva, destaca el fabricant alemany
  • El FBI ha arrestat a un dels seus executius per conspiració en l'escàndol de les emissions
motor tdi volkswagen

Volkswagen (VW) puja un 4% en borsa i lidera els guanys al Dax 30 de Frankfurt, després de confirmar que el 2016 va lliurar gairebé 6 milions de cotxes, un augment del 2,8% respecte a l'exercici 2015.

  • 132,80€
  • -4,94%

Segons ha publicat VW en nota de premsa, els lliuraments de desembre van augmentar a un ritme del 16,4%, en un escenari en el qual "La Xina va seguir liderant la tendència positiva". A més, el fabricant germà ha destacat que ha obtingut "resultats esperançadors" de vendes en totes les regions en el mes de desembre, en comparació del mateix mes de 2015.

Sobre les vendes a la Xina, VW ha afegit que es tracta del seu major mercat i que, "una vegada més, ha estat el factor clau per a la tendència positiva". L'empresa va lliurar 303.100 unitats l'any passat, la qual cosa suposa un augment del 28,7%. Als Estats Units, els lliuraments de desembre van pujar un 20%, fins a 37.200 unitats, encara que en taxa anual van caure un 7,6%, fins a 322.900.

UN EXECUTIU, ARRESTAT ALS EUA

Precisament als EUA, l'Oficina Federal de Recerca (FBI) nord-americana ha arrestat a un dels seus executius, que s'enfronta a càrrecs de conspiració per defraudar als Estats Units, segons van informar aquest diumenge dos persones coneixedores dels fets a The New York Times. La detenció s'emmarca en l'escàndol de les emissions de gasos del fabricador alemany d'automòbils.

L'executiu arrestat és Oliver Schmidt, qui va dirigir l'oficina de Volkswagen als Estats Units des de 2014 fins a març de 2015. Segons el diari, va ser arrestat el dissabte per investigadors a Florida i s'espera que comparegui aquest dilluns a Detroit. Els advocats que representen a Schmidt no van respondre al diari quan va intentar confirmar aquesta informació i els funcionaris del Departament de Justícia també es van negar a fer qualsevol comentari.

Mentrestant, en un comunicat, Jeannine Ginivan, portaveu de Volkswagen, va dir que el fabricant d'automòbils "continua cooperant amb el Departament de Justícia" però va afegir que "no seria apropiat fer comentaris sobre recerques en curs o discutir assumptes relatius al personal".

Les demandes presentades contra Volkswagen pels fiscals de Nova York i Massachusetts relatives a Oliver Schmidt apunten que aquest va exercir un paper important en els esforços de l'automobilística per ocultar les seves emissions tòxiques als reguladors nord-americans. A la fi de 2014, Schmidt i altres funcionaris de Volkswagen van donar, repetidament, falses explicacions tècniques sobre els alts nivells d'emissions dels vehicles de Volkswagen, segons els fiscals generals de l'estat. En 2015, Schmidt va reconèixer l'existència d'un dispositiu que permetia als cotxes de l'automobilística alemanya 'enganyar' en les proves d'emissions.

Noticias relacionadas

contador