ep recursostiendas vodafonemadrid
Eduardo Parra - Europa Press
0,70£
  • 0,01£
  • 1,33%

Vodafone ha tancat 2018 amb un total de 2.129.000 de connexions d'Internet de les Coses (IoT) a Espanya després d'incorporar-hi l'any passat al voltant de 418.000 línies, xifra que suposa un creixement del 24% respecte a l'any anterior.

Durant una roda de premsa, el director del negoci d'Empreses de Vodafone Espanya, Daniel Jiménez, ha destacat que aquest creixement ha estat impulsat pel bon comportament en tres sectors, entre ells el de la teleassistència, en què ha sumat el 2018 al voltant de 160.000 connexions, creixement que espera mantenir aquest any.

Els altres dos sectors han estat el de banca i finances, en què ha elevat el nombre de línies IoT en 50.000, i el de la seguretat, en concret per a panells d'alarmes i altres serveis, en què ha sumat 100.000 noves connexions el 2018.

El director d’IoT de Vodafone Espanya, Daniel Barallat, ha explicat que el mercat espanyol de connexions d’IoT està molt igualat entre els tres principals operadors del país, Telefónica, Vodafone i Orange, la qual cosa suposa un canvi respecte al que passava fa uns anys quan Telefónica tenia una quota de mercat del 60%.

Actualment, Telefónica lidera el mercat amb uns 2,4 milions de connexions IoT, seguida de Vodafone i Orange, que en té uns 2,1 milions. El 2018, Vodafone ha estat l'empresa que més línies ha sumat, ja que ha aconseguit al voltant de 100.000 més en comparació amb Orange, que en va guanyar 323.910 i Movistar, que en va incorporar 317.600.

Jiménez ha destacat que Espanya està fent un "molt bon treball" en IoT i no té "res que envejar a altres països d'Europa. A més, ha assegurat que l'Internet de les Coses és una" oportunitat "per al país i que inicialment se centrarà en el camp empresarial per desenvolupar-se més endavant al mercat de consum.

En aquest sentit, ha assegurat que el mercat de les connexions d’IoT té un alt potencial de creixement que li permetria duplicar el nombre de línies existents, encara que no s'ha aventurat a donar una data. En el cas de Vodafone, l'objectiu és elevar els seus ingressos d’IoT al voltant d'un 20%, per al qual necessita elevar el nombre de connexions en un percentatge més gran.

SUPORT DEL 5G

En aquest context, la companyia ha assegurat que la nova tecnologia mòbil 5G serà un habilitador de l'IoT gràcies als avantatges que ofereix la baixa latència i la capacitat de gestionar gran quantitat d'informació en poc temps.

Vodafone està desenvolupant els primers casos d'ús que permetran testar la tecnologia 5G i aplicar-los a diferents àmbits i en els quals col·labora amb més de 70 agents entre els quals es troben grans empreses, així com institucions i administracions públiques.

Entre els que ha presentat l'operadora als ajuts de Red.es se’n troba un relacionat amb Intel·ligència Artificial aplicada a la sensòrica a l'Autoritat Portuària de Vigo, un d'atenció mèdica avançada en unitats mòbils (ambulància) amb especialistes a Galícia i un altre de rescat de persones amb drons a Catalunya.

Així mateix, el director d'Administracions Públiques de Vodafone Espanya, Carlos Becker, ha destacat el potencial que representen les administracions públiques per al creixement exponencial de l’IoT gràcies al 5G i ha posat com a exemple que a Espanya hi ha 8,5 milions de majors de 65 anys i només uns 520.000 gaudeixen de serveis de teleassistència.

Un altre dels sectors en què més està creixent Vodafone és el sector de l'automòbil. Així, destaca el seu acord amb Lexus, en els nous models de la qual Vodafone incorpora una solució de Connected Car que dota de connectivitat als vehicles de cara a oferir diferents serveis als usuaris, que oscil·len des d'una solució de 'Wifi in the Car' a permetre enviar rutes a navegador des d'un telèfon intel·ligent, informació de trànsit en línia en temps real, etc.

Noticias relacionadas

contador