ep establecimientovodafone
EUROPA PRESS - Archivo

Vodafone ha caigut aquest dimecres a l'FTSE 100 un 3,3%. La 'teleco' britànica sembla reaccionar al parquet a un informe de Kepler, en què la companyia francesa recomana als inversors 'reduir' els títols del valor a la seva cartera i li atorga, a més, un preu objectiu de 180 euros per acció, respecte als 190,1 euros per acció en què cotitzava inicialment (un potencial baixista del 5,3%).

  • 0,69£
  • 0,12%

Els analistes de Kepler reconeixen que "Vodafone s'està posicionant com una alternativa, però per posar-se al dia amb els seus competidors ha de dur a terme compres". A més, afirmen que "té una dependència relativament alta de l'accés majorista, cosa que suggereix que acabi sent un valor amb escassa rendibilitat real a curt termini".

Els analistes no creuen que el dividend de la companyia de telecomunicacions britànica sigui sostenible i li atorguen un potencial baixista del 5,3%

Des de la companyia també apunten que "els inversors que busquin un dividend sostenible tenen millors opcions al sector, com Telia, KPN i Orange".

I és que "la combinació d'una major despesa, amb una falta de monetització de la seva tarifa de dades, el palanquejament generat per les fusions i adquisicions i les properes subhastes de l'espectre, impliquen una sèrie de riscos per al flux de caixa de la companyia i, en última instància, pel seu dividend".

Amb tot, postil·len que tots aquests riscos farien que "l'acord amb Liberty, no sigui sostenible", en referència a la compra duta a terme per la 'teleco' britànica de 18.400 milions d'euros en actius de la companyia per reforçar la seva posició en països com Alemanya, República Txeca, Hongria i Romania.

Finalment, els analistes de Kepler recomanen "una actitud prudent durant els propers anys" a Vodafone, a més que "ha de posar-se al dia en el servei de línia fixa" i seguir apostant per la seva digitalització, cosa que el farà "més rendible, però l’obligarà a conviure amb un major Capex (inversions de capital que creen beneficis per a les companyies)".

Noticias relacionadas

contador