ep presentacionresultadosviscofan
VISCOFAN

Viscofan és una altra de les companyies que registra moviments bruscos en l'Ibex aquest dimecres. Els seus títols es deixen més d'un 6% després de publicar ahir, després del tancament del mercat, uns resultats que, tal com subratllen els experts, han "defraudat expectatives" i "posen en risc el compliment de les guies de l'any".

  • 61,40€
  • 1,49%

"Resultats decebedors malgrat la recuperació de les vendes. En termes comparables, tenint en compte l'adquisició de *Globus a Austràlia i Nova Zelanda al novembre 2018 i a tipus de canvi constants, les vendes van augmentar un 4,3%. Els marges segueixen penalitzats per l'augment dels costos de l'energia i salarials", expliquen els analistes de Bankinter.

En opinió del banc, a pesar que la companyia confia en una recuperació de marges en el segon semestre per l'entrada en funcionament de Cáseda i una recuperació de les vendes amb el llançament d'embolcalls al maig, "aquests febles resultats posen en risc el compliment de la guies per a l'any, com ja va ocórrer en 2018".

En el primer trimestre de l'any, Viscofan va obtenir un benefici de 22,7 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, la qual cosa suposa una caiguda del 28,1% respecte als 31,7 milions d'euros que va guanyar en el mateix període de l'exercici anterior. L'import net de la xifra de negocis es va situar en els 201,24 milions d'euros, la qual cosa suposa un 7,2% més, impulsat per l'increment dels preus, la fortalesa de les principals divises comercials, especialment el dòlar enfront de l'euro, i la incorporació de Globus.

"*Viscofan ha publicat uns resultats fluixos (...), per la qual cosa no comença l'any amb bon peu", assenyalen els experts de Banc Sabadell. Així i tot, aquests analistes creuen que encara pot recuperar-se en el que queda d'any i subratllen com a positiu el fet que la companyia no hagi canviat els seus guies per a l'exercici publicades fa dos mesos.

Noticias relacionadas

contador