• També millora el seu consell fins a 'comprar' des de 'mantenir'
  • Els títols del grup cotitzen a 52 euros, amb un potencial alcista del 14%
viscofan

Les accions de Viscofan pugen un 2% en borsa després de rebre un consell de 'compra' per part del broker alemany Berenberg. Els experts d'aquesta entitat han elevat la seva recomanació sobre el fabricant navarrès d'embolcalls alimentàries fins a 'comprar' des de 'mantenir'.

  • 61,40€
  • 2,68%

A més, han augmentat el seu preu objectiu a 12 mesos fins a 59,50 euros des dels anteriors 54,50 euros per acció. Les accions de Viscofan cotitzen a 52 euros, de manera que la valoració de Berenberg implica un potencial alcista del 14%.

Aquests experts assenyalen que el mercat en què opera Viscofan està valorat a nivell global en uns 2.200 milions d'euros i que el 85% està controlat per vuit grups. Compta amb altes barreres d'entrada pels sofisticats processos de producció requerits, les elevades inversions i les economies d'escala, cosa que genera una "atractiva rendibilitat".

Consideren Viscofan la seva companyia preferida del sector a causa del seu desenvolupament operatiu, que té en compte la qualitat del seu procés productiu, la seva flexibilitat financera i capacitat inversora, la seva exposició geogràfica i el seu futur creixement potencial. "Pensem que Viscofan es convertirà en el guanyador estructural de la indústria a costa dels jugadors més petits", afirmen.

Viscofan és el líder mundial del sector d'embolcalls alimentàries per productes carnis, ja que la seva quota de mercat més que duplica la del seu següent competidor. A més, més del 50% de les vendes procedeixen de mercats emergents (la Xina i Amèrica Llatina), amb millor previsió de creixement que els mercats desenvolupats. "Pensem que Viscofan creixerà més que la mitjana del sector i seguirà guanyant quota de mercat", assenyala Berenberg.

En aquest sentit, la passada setmana Viscofan va anunciar la compra de Supralon International, dedicada a la producció i distribució d'embolcalls plàstics per a la indústria càrnia. Aquesta empresa compta amb presència productiva a Alemanya i distribució comercial as majors mercats europeus.

El passat 30 d'octubre, la companyia va publicar un benefici net fins a setembre de 92.200.000 d'euros, un 4,6% més que fa un any. No obstant això, el benefici net del tercer trimestre va caure un 7,8% respecte al tercer trimestre del 2016, fins a 26 milions d'euros, pel "desfavorable comportament de les divises".

Noticias relacionadas

contador