ep comisario jose manuel villarejo
CEDIDA

Segueix la polèmica al voltant de les investigacions sobre les punxades telefòniques de l'excomissari José Manuel Villarejo per encàrrec de BBVA. Segons publica Vozpópuli, en el marc de les indagacions sol·licitades per l'entitat sobre Ausbanc i el seu president Luis Pineda, a la documentació recopilada per Villarejo figuren referències a diversos dirigents, entre ells, l'actual presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor; l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido i el president de la Junta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Entre les dades personals figuren referències a les seves parelles, dades personals completes i detallada informació sobre les seves carreres professionals. Pel que fa a Feijóo, el digital relata que rebut Pineda al seu despatx el 2012 "per tractar el tema de les preferents, ja que Galícia és una de les comunitats amb major nombre d'afectats per aquest producte". A la documentació figuren, a més, Federico Trillo i Ana Mato.

Aquest escàndol està a punt de passar al terreny judicial. Nombroses víctimes de l'espionatge van personar-se contra el banc, bé a través de la nova peça que ha obert l'Audiència sobre aquest assumpte, bé pel seu compte. Això incrementarà encara més la pressió sobre el banc, que dubta entre seguir negant tot o reconèixer part de la culpa. El problema és que això implicaria anar contra Francisco González.

Diverses fonts coneixedores de la situació asseguren que part de les 4.000 persones que van poder ser espiades -entre elles, polítics, empresaris, periodistes i fins i tot directius del propi banc- emprendran accions judicials contra el BBVA i FG. Per la seva banda, l'Audiència Nacional va anunciar la setmana passada l'obertura d'una peça separada sobre aquestes escoltes al jutjat número 6, el qual instrueix la causa principal (l''operació Tandem') contra l'excomissari.

Noticias relacionadas

contador