ep francisco gonzalez presidentebbva 20180611105105
BBVA

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) està molt pendent de les informacions relacionades amb les actuacions de l'excomissari José Manuel Villarejo. Segons informa Expansión, el supervisor segueix amb atenció el cas de les punxades telefòniques que l'expolicia, que és a la presó, pogués haver fet a milers de persones, entre elles les que van tractar d'adquirir una participació significativa en BBVA.

El mitjà explica que a la CNMV li preocupa que, en demostrar-se que es van produir aquestes intervencions il·legals telefòniques, amb l'objectiu de provocar la sortida de l'expresident de l'entitat, Francisco González, suposaria un delicte a investigar per la Justícia. A més, provocaria l'exigència de responsabilitat per al banc.

BBVA va obrir el passat mes de juny una investigació interna sobre la contractació de Grup Cenyt, empresa vinculada a Villarejo, el 2004 per realitzar, presumptament, investigacions en diversos empresaris i periodistes. "Si en les investigacions s'acredités l'existència d'irregularitats, BBVA prendrà les mesures internes que procedeixin i durà a terme les accions judicials pertinents, i com sempre, col·laborarà amb la justícia", ha manifestat l'entitat.

El banc ha decidit posar fi al seu silenci en relació amb les informacions publicades al voltant de la contractació per part del banc de l'empresa Grup Cenyt. El Confidencial i Moncloa.com han publicat els últims dos dies que el banc va contractar la companyia per investigar diversos personatges públics, entre ells l'exministre Miguel Sebastián, l'expresident de Sacyr Luis del Rivero i l'empresari Juan Abelló.

La seva contractació estaria relacionada amb l'intent de la constructora d'enderrocar, amb el suport de Sebastián (antic director del Servei d'Estudis de BBVA), González de la presidència de l'entitat, un assalt del qual l'ara president d'honor del banc va sortir reforçat.

A més, aquests dos mitjans publiquen que l'entitat hauria tingut accés en temps real a trucades telefòniques de fins a 15.000 números corresponents a empresaris, periodistes (dels mitjans Hispanitat, Cadena Ser, El País, Cinco Días i Intereconomía). Així mateix, l'empresa hauria investigat directius de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després que el supervisor obrís una investigació per la venda de FG Valors, la societat de borsa creada per González, a Merrill Lynch.

El banc considera que aquestes informacions, "en ser certes, revestirien una indubtable gravetat", raó per la qual va decidir el juny passat obrir una investigació interna. A més, el banc va sol·licitar a un despatx d'advocats extern una revisió independent dels fets i de la documentació que, com la investigació interna, encara està en curs.

Noticias relacionadas

contador