gonzalo urquijo portada
Abengoa

Gonzalo Urquijo, president d'Abengoa, ha assegurat que necessiten més avals per continuar amb el negoci de la companyia. El president apunta que els avals per més de 300 milions d'euros han utilitzat per estar al mercat. "Hem fet un gran pas en termes de liquiditat d'avals". Per això, ha assenyalat que cal més perquè "són fonamentals perquè Abengoa tingui un futur".

  • 0,02€
  • 0,00%
  • 0,01€
  • 0,00%

La reestructuració financera de la companyia passa per proveir liquiditat per un import de fins a 97 milions d'euros i de noves línies d'avals, per un import de 140 milions d'euros, mitjançant l'emissió d'un instrument convertible en accions d'una societat dins el perímetre de la planta de cogeneració A3T. Un total de 15 milions d'euros d'aquests avals seran per a Espanya i la resta (125 milions), per a projectes internacionals.

Urquijo ha defensat la nova reestructuració del seu deute perquè "assegura el futur de la companyia". Urquijo ha explicat durant una conferència a inversors i analistes l'acord assolit amb els seus principals creditors per reestructurar el seu deute. El president ha reconegut durant la seva intervenció que el balanç està "molt palanquejat" i que amb aquesta reestructuració estarà "més sanejat".

El president d'Abengoa ha qualificat aquest dia com "molt important en el que és aquesta nova Abengoa" i ha assegurat que han donat una volta al futur de la companyia: "La conclusió és tornar a l'inici d'aquest negoci de sempre, al d’enginyeria i construcció". Segons la seva opinió, hi ha "massa palanquejament" per a una empresa que es dedicarà a la construcció i l'enginyeria.

Per la qual cosa ha assenyalat que tenen tres reptes: la liquiditat, les noves vies d'avals i despalanquejar el balanç. "Seguim tenint una estructura de balanç que segueix sent molt pesada. I aquesta estructura al final ens estreny, ens ofega i, a més, suposa que et limita l'accés al finançament, als avals, al creixement i, per tant, la caixa que pots generar", ha traslladat als analistes. "Tenim aquesta situació de balanç, heretada, però que és encara molt pesada. Cal reestructurar-lo", ha insistit Urquijo.

Abengoa va anunciar que havia signat un full de termes i condicions amb els seus principals creditors per assegurar la seva sostenibilitat financera amb 97 milions de liquiditat i noves línies d'avals per 140 milions. La companyia, que avança al seu pla de desinversió d'actius no estratègics, busca obtenir una estructura de capital adaptada al seu actual model de negoci, així com a la seva mida a mitjà termini.

Aquest pla de reestructuració és, segons el seu president, "un gran pas en termes de liquiditat, d'avals i de millora i reestructuració del balanç", fonamental perquè Abengoa tingui "un desenvolupament adequat i una viabilitat impecable cap al futur".

Noticias relacionadas

contador