ep archivo   urbas
URBAS - Archivo

Urbas ha anunciat aquest dimecres que ha venut a un fons d'inversió institucional europeu especialitzat en immobiliari, el britànic M&G Real Estate, la primera promoció BTR (build-to-rent) per a prop de 98 milions d'euros. Es tracta d'un complex de dos blocs d'obra nova, que consta de 314 habitatges, ubicat a Bilbao sota l'esquema de 'promoció clau a mà'.

  • 0,00€
  • 2,50%

En concret, detalla la companyia en una nota, la promoció es troba a Illa Zorrozaurre, que es coneix com 'el nou Manhattan' de Bilbao, la zona de desenvolupament urbanístic i regeneració urbana més important de la ciutat dels darrers anys. Urbas hi està desenvolupant més de 850 habitatges, que se sumen als més de 4.300 que actualment componen el seu portfoli residencial, amb un pes del 45% a build-to-rent (BTR).

El contracte de compravenda que s'ha signat amb el fons europeu recull que Urbas acorda promoure claus a mà 314 habitatges, 407 places de garatge i 314 trasters dividits en dues torres de 15 i 17 plantes, que seran transmesos al fons un cop completats.

S'oferiran habitatges d'1, 2 i 3 habitacions llestes per ser habitades, i s'estima que estaran llistes per al segon semestre de 2026. Tots els habitatges tindran vistes a la ria i comptaran amb instal·lacions comunes amb jardins i zones d'esbarjo infantil, txoko, zona de gimnàs, traster privat i aparcament per a cotxes i bicicletes, ha detallat la cotitzada.

A més, ha ressaltat, la promoció disposarà d'una superfície comercial de 360 metres quadrats. La previsió és que la promoció obtingui l'etiqueta A d'eficiència energètica pel seu consum reduït i baix nivell d'emissions i una certificació BREEAM amb qualificació Very Good o Superior. Tot això en línia amb l'urbanisme inclusiu i l'esperit del projecte constructiu d'Illa Zorrozaurre: sostenible, dinàmic i connectat amb l'entorn natural.

"Estem molt satisfets amb aquesta operació que representa una fita corporativa important i que confirma l'atractiu dels nostres projectes i el seu potencial de rendibilitats. També el posicionament de Bilbao com a destinació d'inversió pel seu dinamisme econòmic, competitivitat i consolidació del mercat immobiliari", ha destacat Juan Antonio Acedo, president i CEO d'Urbas.

I ha afegit que “el negoci del lloguer continua en projecció ascendent”. "El mercat comença a equiparar-se amb altres de molt més madurs, com l'alemany o l'anglosaxó, i al nostre país té un amplíssim recorregut amb inversors institucionals i fons que han posat Espanya al seu radar. La demanda d'habitatge de lloguer continua creixent any darrere any i amb aquest model de negoci s'han enderrocat les fronteres de Madrid i Barcelona", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador