urbas sede

Urbas, a través de l'UTE formada per dues de les constructores, Ecisa i Murias, ha desenvolupat les obres d'interiorisme de la nova seu corporativa de Metro de Madrid, composta per dos volums, un amb set plantes i un altre amb dotze, ocupant al voltant de 24.000 metres.

  • 0,00€
  • 8,33%

La nova seu, amb capacitat per al voltant de 1.000 persones, s'ha dissenyat com un Edifici d'Energia Gairebé Nula (NZEB), donant compliment a les directives europees que des del 2018 requereixen aquest comportament energètic als edificis públics que es construeixin. Això vol dir que les instal·lacions tenen un baix consum, amb producció pròpia d'energia mitjançant panells fotovoltaics, pous de geotèrmia, sensors de llum natural i cobertes vegetals.

Metro de Madrid ha confiat en Ecisa i Murias les obres d'implantació i interiorisme que comprèn les particions i divisions d'envans, els falsos terres, les tarimes de fusta per a exteriors, els falsos sostres de lamel·les de fibres, panells tipus DM i entapissats, revestiments de fusta i empanel·lats de lama falkit, divisions amb mampares de vidre i portes de vidre, mobiliari de treball i, també, les instal·lacions per a implantació d'electricitat, veu i dades, fontaneria, clima i ventilació.

Les noves oficines centrals s'articulen al voltant d'un nucli central de fusta -core, que evoca el passat del metro, aporta calidesa i organitza l'espai. El projecte d'interiorisme alterna peces prefabricades i altres elements constructius, amb revestit d'alumini falkit a les plantes singulars i fusta fressada quan l'ús és d'oficines.

Entre la sala polivalent de doble alçada en planta baixa i la cafeteria a la planta dotze amb vistes 360 sobre la ciutat de Madrid, s'ha desenvolupat l'espai d'oficines, de planta flexible majoritàriament, amb terra de moqueta i sostres de lamel·les de feltre.

Per facilitar el dinamisme, la instal·lació compta amb múltiples sales de trobada i sense llocs fixos de treball. D'altra banda, Urbas també ha executat l'interiorisme dels recintes més privats per a la celebració de reunions, videoconferències i àrees de descans. Tots ells s'han conformat mitjançant mampares amb acabats de feltina, vescom o linòleum, depenent de l'activitat, i divisions mitjançant envà mòbil.

Les acabades d'estrenar oficines centrals del suburbà són a les antigues cotxeres de Metro a Plaça de Castella, formant part del que serà el CIT (Centre integral de Transports). El complex està destinat a convertir-se en l'avantguarda dels edificis institucionals de Madrid, al voltant d'un jardí de caràcter industrial que centralitzarà els espais d'oficines i serveis relatius al transport a la Comunitat de Madrid.

El projecte és obra dels arquitectes Julio de la Fuente Martínez, Manuel Leira Carmena i Andrés Perea Ortega, tots tres formant la UTE JARDIN1.

Noticias relacionadas

contador