urbas presidente

Urbas ha anotat 1.600 milions de títols propis sota gestió, representatius d'aproximadament un 3,68% del capital social. La companyia constitueix així autocartera amb un valor de més de 20 milions d'euros (22 milions aproximadament segons el valor de tancament del mercat del 27 d'abril).

  • 0,00€
  • 2,44%

Es tracta d'una "notícia positiva per al mercat, superant fins i tot el 0,8% de mitjana d'autocartera de les empreses de l'IBEX-35", destaca Juan Antonio Acedo, president d'Urbas. La companyia disposa ara d'autocartera gràcies a l'acord aconseguit per reduir el preu de compravenda del 100% de Joca, constructora que el gener de l'any passat va adquirir per 35 milions d'euros mitjançant el lliurament d'accions.

L'adquisició de Joca s'emmarca en el procés estratègic d'expansió, diversificació i internacionalització d'Urbas. Ara, en virtut d'aquest acord, el valor d'adquisició ha quedat finalment establert en 15 milions d'euros, sense que això suposi en cap cas cap deteriorament o perjudici en el valor de Joca (valor raonable de 150,7 milions d'euros conforme al informe emès per la signatura independent internacional (Crowe Accelera Management).

Això significa una contraprestació a favor d'Urbas de més de 20 milions d'euros, abonats mitjançant el lliurament de 1.600 milions d'accions pròpies valorades al mateix import al que ho van ser a la transacció inicial: 0,010 de nominal i 0,0025 de prima d'emissió.

L'acord s'ha assolit després que el Consell d'Administració observés, durant el procés d'auditoria del grup i de formulació dels comptes anuals consolidats 2021 d'Urbas, la necessitat de fer una sèrie d'ajustaments a la comptabilitat de Joca corresponents als exercicis anteriors a la seva adquisició per part d'Urbas.

Després de la reformulació dels comptes anuals de Joca de l'exercici 2020, la situació ha quedat perfectament regularitzada. Tots els ajustaments comptables han estat auditats i inclosos als comptes anuals 2021 d'Urbas que seran presentats per a la seva aprovació a la propera Junta General d'Accionistes, així com a l'Informe Financer Semestral del segon semestre de l'exercici 2021 que ja va ser publicat el passat 28 de febrer del 2022.

El valor raonable de Joca no s'ha vist modificat pels ajustaments comptables realitzats, atès que aquests es refereixen a exercicis socials anteriors a l'adquisició de la constructora per part d'Urbas, sense afectar les projeccions referides a exercicis futurs.

Addicionalment, Alberto Aragonés, darrer president de Joca, ha dimitit com a membre del Consell d'Administració d'Urbas. El Consell d'Administració agraeix a Aragonès l'exemplaritat i la bona voluntat mostrada en el tancament de l'operació, així com els seus serveis com a conseller dominical d'Urbas, desitjant-li èxit en els nous projectes personals i professionals, i obrint la possibilitat a col·laboracions futures i noves oportunitats de negoci conjuntes.

Noticias relacionadas

contador